Muuton myötä myös kodin matot meni vaihtoon. Vanha olohuoneen mattomme oli aivan liian pieni ja muutenkin sopimaton uuteen kotiimme, joten lähdin etsimään sopivaa vaihtoehtoa uusin kriteerein. Halusin pehmoisen maton, jonka nukka ei saisi olla liian korkeaa ja koon piti olla paljon aiempaa suurempi. Maton materiaalille oli kriteerinä helppohoitoisuus, sillä koiraperheessä vahinkoja saattaa sattua. Väritoive oli vaaleanharmaa, sävy joka sopisi muuhun sisustukseemme täydellisesti. Ei niinkään helppo rasti huomioiden, että myös uusi sohvamme oli harmaa. Harmaa on kuitenkin koiraperheessä armollisempi, kuin valkoinen, joten siitäkin syystä ei harmaasta värikriteeristä luovuttu.

Täydellinen, kaikki kriteerit täyttävä matto löytyi yhteistyön merkeissä VM Carpetin valikoimasta. Meillä on aiemmassakin kodissa ollut VM Carpetin matto, johon olin todella tyytyväinen ja näin ollen uskallan vannoa korkeaan laatuun, mitä merkkiin tulee. Valitsemaamme Hattara -mattoon rakastuin heti ensisilmäyksellä ja se täytti ihan kaikki kriteerimme, myös ne joita en edes osannut alkuun huomioida. Maton pohja on liukumaton ja materiaali sopii myös lattialämmitteisiin tiloihin. Uudessa kodissamme on kaikissa huoneissa lattialämmitys ja tätä kriteeriä en osannut alkuunkaan huomioida maton etsintävaiheessa. On nimittäin toki todella tärkeää, ettei matosta jää jälkiä lattiaan. Varsinkin nyt kovilla pakkasilla pidimme lämmitystä melko kovalla ja matto pääsikin heti kunnon testiin. 

Parasta kaikessa oli se, että saatuamme maton paikoilleen, ei koiramme malttanut liikkua sen päältä. Siihen mentiin heti leikkimään ja näin ollen myös liukumaton pohja pääsi heti testiin ja totesimme sen erittäin leikkikelpoiseksi ;)

 

placefordreams.vmcarpet.hattara.3.jpg

 

placefordreams.vmcarpet.hattara.4.jpg

 

placefordreams.vmcarpet.hattara.6.jpg

placefordreams.vmcarpet.hattara.2.jpg

placefordreams.vmcarpet.hattara.7.jpg

 

 

Mattoa saa tilattua monessa eri koossa, myös mittatilauksina oman kodin mitoitukseen sopivana. Koska matto on niin ylellisen pehmoinen jalan alla, jäi minulle houkutus hankkia sama myös makuuhuoneeseemme.

*Yhteistyössä VM Carpet