Olen ehdottomasti aamuihminen. Tämä ei tarkoita, että heräisin arkisin iloiten aina kuudelta, mutta kunhan saan itseni sängystä ylös niin aamut ovat niitä päivän energisimpiä hetkiä. Aamuihmisenä nukahdan usein sohvalle illalla leffaa katsellessa tai alan haukottelemaan jo ennen yhdeksää. Aamuissa parasta on rutiinit, jotka ovat minulla lähes samanlaiset niin arkena, kuin viikonloppuisin. Työkavereille on aina selittämistä miksi herään jo 6 jälkeen ja kuitenkin toimistolle pääsen vata yhdeksäksi. No vastaus on juuri ne rutiinit, joita ilman päivä on pilalla (no pilalla ehkä vahva sana, mutta ainakin paletti on sekaisin). Aamulla herättyäni lähdemme koiramme kanssa lenkille, joka vähän koiran fiiliksestä riippuen saattaa viedä kymmenestä minuutista puoleen tuntiin. Haluan kuitenkin, että koiramme saa juuri sen pituisen lenkin, kuin haluaa, ilman minun kiirehtimistä takaisin kotiin liian tiukan aikataulun takia. Tässä yksi stressiaihe minulle (joo vähän hölmö), mutta minulle tulee htki morkkikset jos laiminlyön koiramme lenkitystä / leikitystä. Sisään tultuamme koiramme painuu takaisin unille ja minä pääsen kahvin keittoon. Viikonloppuisin keitän espresson ja vaahdotan siihen kauramaitoa. Arkisin kelpaa suodatinkahvi kylmällä maidolla. Nyt suosikkina olevat tuorepuurot olen aina edellisenä iltana laittanut valmiiksi jääkaappiin turpoamaan ja lisään annokseen vaan marjat. Aamupalan jälkeen koiramme tulee aina viereeni /syliini ja luetaan rauhassa hesari loppuun ennen seuraavaa etappia. Arkisin se on laittautuminen töihin ja viikonloppuisin yleensä alkaa joku järjestely / siivoaminen tai bloggaaminen. 

Vastavuoroisesti päiväni menisi pilalle jos joutuisin skippaamaan aamupalan, kiirehtimään koiraamme lenkillä tai alkamaan laittautua ilman edellä olevia steppejä. Toki ehtisin töihin melko paljon aiemmin juoksemalla aamuni läpi pikakelauksella ja skippaamalla aamupalan, mutta en olisi kyllä kovin tehokas työntekijä jos herkullisen kotikahvini sijaan joutuisin ryystämään sitä kamalaa automaattikahvia työmeilien äärellä. Tässä en kuitenkaan näe järkeä, sillä mihinkäs minulla olisi kiire  aloittaa työpäiviäni yhtään aiemmin. Kotiin en joudu kiirehtimään, sillä koiramme on tottunut tähän rytmiin ja yleensä vielä mieheni saattaa olla kotona pikkuista lenkittämässä jo ennen minua.


placefordreams.aamut.1.jpg

placefordreams.aamut.jpg


Onko siellä muita hitaiden aamujen ystäviä? :)