Olinkin todella nopea makuuhuoneemme sisustuksen viimeistelyssä. Eipä niiden verhojen löytymiseen mennyt, kuin lähes puolitoista vuotta! No nyt uuden sängyn kunniaksi myös verhot vihdoin paikoillaan! Mutta se tärkein, eli uusi sänky. Päädyimme järjettömän surffailun ja kokeilujen jälkeen Ikean Sultan Skaun runkopatjoihin. Nämä olivat saaneet testeistä hyvät tulokset ja useampien ystäviemme suositusten pohjalta päätimme hankkia myös meille nämä. Nyt sängyssä on nukuttu jo kolmisen viikkoa ja olemme kyllä tykänneet. Miehelläni meni totutteluun hieman kauemmin, mutta itse nukuin hyvin heti ensimmäisestä yöstä alkaen. Skaun runkopatja on kiinteä ja ero vanhaan upottavaan jenkkisänkyymme on huomattava. Valitsimme tosiaan kaksi 90cm leveää runkopatjaa, joiden päällä on 180cm petari (Ikean Tromsdalen). 

placefordreams.3.jpgplacefordreams.1.jpgplacefordreams.6.jpgplacefordreams.2.jpg

Miten sitten uusi sänky ja verhot liittyvät toisiinsa muuten, kuin niiden kuuluvan makuuhuoneeseemme. Vanha sänkymme oli 160cm ja uusi 180cm, joten aluslakanat sekä helmalakana oli uusittava. Katsastaessani Stockan kodinosastolla aluslakanoita osuivat silmäni näihin silkkisiin valmisverhoihin, joiden pituus oli meille täydellinen! Hankin kaksi kappaletta 133x260cm mittaisia valmisverhoja, jotka ovat peräkkäin aseteltuna, sillä ikkuna makuuhuoneessa sijaitsee toisessa reunassa, eikä keskellä seinää (tarvitsisin laajakulmaobjektiivin tuon kuvaamiseen, joten nyt tyydyttävä kuviin yksityiskohdista). Verhot sopivat myös kivasti yhteen Tine K:n kattovalaisimen kanssa, jossa on laskostettu silkkipinta.

Stockalta löytyi todella verhojen lisäksi aluslakanat, mutta heidän helmalakanat taas eivät innostaneet. Joko kangas niissä oli liian ohut (runkopatjat harmaat) tai sitten helman pituus ei ollut riittävä. Lopulta päädyin tilaamaan H&M:lta helmalakanan, jota on kyllä kehuttava. Kangas on paksua ja laadukkaan oloista, eikä hintakaan ollut päätä huimaava. Muita makuuhuoneen yksityiskohtia; yöpöydät Ikea Valje, valaisimet yöpöydillä Iittala Lantern, maali takaseinässä Kalklitir Basalt ja "päiväpeittona" Joutsenen tuplapeitto.