"Pigmenttiläiskät (mm. maksaläiskät) johtuvat auringolle altistumisesta. Siksi niitä esiintyy enimmäkseen kasvojen, käsien ja käsivarsien kaltaisilla ihoalueilla, jotka altistuvat auringonpaisteelle. Ne ovat tavallisesti pieniä tummia laikkuja iholla."

Minulla on viimeiset pari vuotta tullut todella pahat pigmenttiläiskät kasvoille kevään ja kesän auringonpaisteesta. Tänä vuonna päätin aloittaa ajoissa taistelun läikkiä vastaan ja jo heti tämän kevään ensimmäisessä auringonpaisteessa olin varautunut kasvojen suhteen kunnon suojakertoimin. Jospa näin ennakkoon hyvin varautuminen ehkäisisi läiskien muodostumista ja säilyttäisin myös kesällä tasaisemman ihonvärin.

placefordreams.pigmentti.1.jpg

Tässä täsmäaseeni taisteluun. Olen nyt testannut Eucerin Even Brighter -tuotesarjan paria eri tuotetta sekä Eucerin Sun Fluid Anti-Age -voidetta ja Sun Creme Tinted CC molempia suojakertoimella SPF 50+. Tässä muutamia faktoja tuotteista;

Vasemmalla kuvassa oleva Eucerin Even Brighter Clinical Concentrate -hoitotiiviste vähentää liikapigmentaatiosta johtuvia tummia läiskiä ja ihon sävyn epätasaisuutta. Tuote sisältää runsaasti tiivistettyä B-resorsinolia, joka vähentää melaniinin tuotantoa ja tehoaa siten liikapigmentaation merkkeihin. Käytän tätä päivittäin ja lisään tiivisteen aina päivävoiteen alle. Tulokset näkyköön sitten testijakson päätteeksi.

Kuvassa etualalla oleva Eucerin Even Brighter Clinical Spot Corrector  -täsmähoito lupaa vaalentaa ja vähentää liikapigmentaatiota sekä tasoittaa ihon sävyä. Tämä on tosiaan täsmähoitona käytettävä, eli tätä olen nyt tuputellut ihon muutamiin pigmenttiläiskiin, jotka eivät ole talven aikana ja kasvoitojen myötä muuten hävinneet (hieman pisamia suurempia yksittäisiä läikkiä). Tämä tosiaan vaalentaa läiskiä, joten on varottava läiskien ympäröivää ihoa. Tässä olenkin pohtinut löytyisikö vastaavaa täsmähoitoa arpien vaalentamiseen..

Eucerin Sun Fluid Anti-Age -voidetta käytän päivävoiteen päällä, ennen meikkaamista ja lisään tätä niihin pahimpiin kohtiin, joihin tiedän kasvoilleni muodostuvan pigmenttiä. Olen myös levittänyt tätä esim lenkille lähtiessäni koko kasvoille ja pakko kehua tämän koostumusta! Ehdottomasti paras kokeilemani suojakertoimella 50 varustettu voide. Tämä ei jää rasvaiseksi iholle ja tosiaan ihon pinta jää hengittäväksi. Itselleni koen tämän ominaisuuden olevan se suurin syy jättää kertoimet käyttämättä, jos tuote ei imeydy ihoon ja iho ei pääse hengittämään. Erityisen tärkeä ominaisuus meille ongelmaihoisille, joten tämä Eucerinin voide jää minulla ehdottomasti vakikäyttöön.

placefordreams.pigmentti.2.jpg

Sun Creme Tinted CC voide on toistaiseksi talven jäljiltä kalpealle iholleni liian tumma, mutta kunhan meidän Los Angeles reissun jäljiltä ihoni saa hieman päivetystä, saa tämä CC voide korvata osittain meikkivoiteeni. Myös matkalle meinaan tämän ottaa mukaan. Aurinkolomilla en juurikaan meikkaa, mutta jos ihoni kaipaa pientä kohentelua, teen sen tällä.

placefordreams.pigmentti.jpg

Käytössäni on näiden täsmätuotteiden lisäksi Eucerin Even Brighter Clinical Day Cream SK 30 -päivävoide, jonka olen todennut olevat tarpeeksi kosteuttava myös yövoiteeksi. Tätä voin siis huoletta käyttää myös ilman täsmätuotteita voiteen sisältämän suojakertoimen ansiosta. Voide on tosiaan todella kosteuttava ja ravitseva myös kuivemmalle iholle.

Tässä tilanne viime kesänä. Toivottavasti näin pahaan kuntoon ei ihoni tänä vuonna pääsisi. (Tätä kuvaa ei ole otettu kylläkään blogia varten, vaan taisin lähettää tämän äidilleni, kun tuskailin tilanteen kanssa viime kesänä. Kuitenkin hyvä demonstraatio kasvojen tilanteesta pahimmillaan).

Kuva.jpg

Eli muistattehan tekin suojata ihoanne jo kevään ensisäteistä alkaen! Pigmenttiläiskät olen huomannut olevan yleinen ongelma meille 30 -vuotta täyttäneille ja siitä vanhemmille. Parikymppisenä iho ei reagoinut ainakaan itselläni aurinkoon näin, joten iän tuomia ongelmia ;)

 

*Yhteistyössä Eucerin, postauksen tuotteet on saatu.