Olen ehdottomasti Riesling-tyttöjä. Tämä kaikki alkoi mieheni ensimmäisenä ulkomaanvuotena, kun tutustuin Alsacen Rieslingeihin, joita löytyi Ranskan lähikaupasta melkoinen valikoima. Tuon jälkeen aina Suomessakin olen valikoinut juomakseni juurikin Alsacen alueen Rieslingiä, niin ravintoissa, kuin illanistujaisiinkin. Välillä olen joutunut pakon edessä tästä poikkeamaan, mutta pääsääntönäni on aina sama alue ja rypäle, mitä viineihin tulee. Alsacen viinialue sekä Riesling saattaa jopa vilahtaa Ranska -aiheisissa vanhoissa postauksissani. Tästä historiasta johtuen, olinkin todella innoissani, kun sain yhteistyön merkeissä Norexilta maisteluun heidän maahantuomansa Wolfberger-tuoteperheen viinejä. Näistä olin aiemmin maistanut vain yhtä, joten oli todella hauskaa päästä kokeilemaan kaikkia viinimaistelun merkeissä.

Näiden myötä kutsuin ystäväni kylään pienelle viinimakumatkalle. Sää sattui meitä suosimaan oikein kunnolla ja päivä aloitettiinkin istuskelemalla parvekkeella auringonpaisteessa ja hiljalleen kokkailtiin ruokaa ennen, kuin aloimme tosi toimiin.  Runsaalle viinilasivalikoimalleni oli taas hyvää käyttöä, kun jokaiselle tuli kattaukseen 4 lasia. Kattauksessa meille oli vielä "viinimaistelualuset", joihin saimme kirjata ylös omia muistiinpanoja.

placefordreams.viini.4.jpg1-Desktop196.jpg

Maistelun aloitimme Crémantilla, joka myös tuttua Ranska-ajoilta. Wolfberger Crémant d'Alsace on samppanjamenetelmällä valmistettu kuiva, hedelmäinen ja hapokas kuohuviini. Mitä meidän arvokas raatimme olikaan tästä mieltä; voimakas, kirpeä ja hapokas olivat amatööriraatimme kuvailut juomasta. Sopii hyvin esimerkiksi alkumaljaksi juhlaan tai viemisiksi syntymäpäiville tms, josta itsekin innostuin ja hankin pullon upealle kolmevitoselle.

placefordreams.viini.3.jpg

Sitten pääsemme raatimme toiseen suosikkiin; nimittäin Wolfbergerin W3, joka on sekoitus kolmea klassista Alsacen rypälettä; Rieslingiä, Muscatia ja Pinot Gris ´tä. Kuiva, hedelmäinen ja tasapainoinen viini on täydellinen kumppani vaaleille kaloille sekä salaatille. Se sopii myös mitä mainioimmin seurusteluviiniksi ja olikin pulloista ainoa, joka tyhjeni illan aikana ihan kokonaan.

Tähän väliin tuli maisteluvuoroon monille varmaan näistä se tutuin, tuo keltaisella etiketillä varustettu Riesling. Tämä on mielestäni klassinen Riesling; kuiva, raikas, hedelmäinen ja hapokas. Me maistoimme tässä sitruksisuutta sekä hapokkuutta. Toimi erittäin hyvin ja noiden pehmeämpien kaveriensa rinnalla tämän hapokkuus nousi esiin ihan uudella tavalla. Juoma sopii merenherkkujen, kana- sekä kala, että etnisten ruokien kanssa nautittavaksi ja tätä perinteistä Rieslingiä valitsisin ehdottomasti illallispöytään tarjottavaksi.

Meidän illan menu oli melko kevyt; Turkkilaista Kisir (eli bulgur) salaattia, pestokanaa, tomaatti-basilika-mozzarellasalaattia, mansikka-vesimeloni-leipäjuustotikkuja ja eri juustoja. Tämäntyyppinen ruoka sopi mitä mainioimmin Rieslingien seuraan.

Viimeisenä, muttei vähäisimpänä päästiin eniten pisteitä keränneeseen Riesling - Pinot Gris sekoitukseen. Koko raatimme koostui esimerkiksi Kunfu Girlin fanittajista ja nyt taisimme löytää tuolle suosikille uuden kilpailijan. Riesling antaa viiniin raikkautta ja pirteyttä, kun taas Pinot Gris runsautta ja täyteläisyyttä. Maku on hedelmäinen ja muihin nyt maistelussa olleisiin verratessa makeahko.

placefordreams.viini.5.jpg

Ilta oli kaikin puolin mitä mainioin ja erittäin hauska. Yritimme ottaa vakavat ilmeet ja arvostella viinejä asiaan kuuluvin termein, mutta tässä ei todella onnistuttu. Repeävä nauru taisi olla illan teema, mutta se vain nostatti tunnelmaa. Iltaa istuttiin pimeään saakka parvekkeellamme, jossa oli ihanan lämmin kauniin päivän jäljiltä. Kyllä maailma on taas parempi paikka tällaisten hetkien jälkeen ja terassimme oli mukava korkata kesäkauteen asiaankuuluvin menoin.

PS Postauksen kuvat lainakamerallani Canon EOS M3. Olen edelleen mykistynyt tämän kuvalaadusta!

PPS Kiitos äidille ruokaehdotuksesta illanviettoon ja tietty myös viinilasivalikoimastamme.


*Yhteistyössä Norex ja Wolfberger viinit.