Matkamme onnistumisen takana oli muuten auto, josta tässä vielä kokemuksia. Vuokrattiin auto suoraan Pisan lentokentältä ja olimme ottaneet jo autoa varatessa huomioon melkoisen tavaramäärän, josta syystä auto oli kooltaan melko iso Peugeot 3008 (luulisin ainakin olleen tuo malli). Auto veti hyvin sisäänsä 4 aikuista sekä pienen miehen turvaistuimessaan (sekä toki kaikkien laukut). Maksoimme myös kakkoskuskista, jotta aina ei tarvitsisi olla yhdestä kuskista riippuvainen.

Autoa käytimme loman jokaisena päivänä ja pakko sanoa, että ilman sitä ei tästä lomasta olisi saanut näin paljoa irti. Näimme vaikka mitä kaupunkeja sekä säästimme jalkoja ylimääräiseltä kävelyltä juna-asemille ym, sillä kävelyä tuli muutenkin niin paljon :) Noin tunnin ajomatkat olivat pisimpiä, joten Toscanassa todella kaikki on lyhyen etäisyyden päässä.

Kuin edelliselläkin kerralla Italiassa seikkaillessamme, myös tällä kerralla sain TomTomilta lainaan huippu navigaattorin; TomTom Go 5000 mallin. Ilman navigaattoria olisi matkan teko ollut todella haastavaa (vaikkakin bongailimme kanssa-autoilijoiden seasta myös perinteisen kartan avulla matkaavia) ;) Navigator ohjasi meidät aina suoraan kaupungeissa parkkipaikoille ja teki autoilusta paljon mukavampaa.  

Isonkin auton sai melko helposti parkkiin  pienemmissäkin kaupungeissa ja tosiaan myös minä uskaltauduin rattiin (olin se 2. kuski). Ainiin ja vinkkinä tosiaan kannattaa aina niissä tietulleissa ajaa siihen Carte linjastoon ja maksaa suosiolla tiemaksut suoraan kortilta, näin säästyy kolikkojen kanssa leikkimiseltä.

IMG_5538.jpg

Ja kuten kuvasta näkyy, varoittaa navi myös ylinopeudesta ;)