Firenze on kaupunki, jonne olen halunnut jo pitkään päästä käymään. Suomesta ei ikäväkseni kuitenkaan mene sinne suoria lentoja. Nyt asia kuitenkin onnekseni korjaantui, sillä asuimme alle tunnin ajomatkan päässä Firenzestä. Tykkäsin kaupungista ihan hirmuisen paljon ja tuonne on ehdottomasti päästävä uudelleen. Jos olet Firenzeen suuntaamassa niin tässä muutama oma tärppini kaupunkiin:

- Duomo, Firenzen kuuluisin nähtävyys, napsaise matkamuistoksi kuva itsestäsi Duomon edessä.

- Via Roma, kadulta löytyy Massimo Dutti ym

- Via dè Tornabuoni, Guccia, Pradaa ym (Louis Vuitton löytyy läheltä Via Degli Strozzilta. Hauska juttu, kävin liikkeessä ja sieltä pois lähtiessämme mies huomautti, että lintu oli kakkinut valkoiselle paidalleni, kumma juttu ettei palvelua meinannut saada ;D )

- Ponte Vecchio, vanha kuuluisa silta, jolle kannattaa ehdottomasti mennä kävelylle.

- Rive Gauche Shoes di Stefano Chiari, Ponte Vecchilta matkaa jatkaessa kohti Palazzo Pittia löytyy tämä upea liike täynnä toistaan upeampia nahkatuotteita. Omaan ostoskassiin päätyi ihana nahkalaukku.

- Grom, reissun paras jäätelö!

- Mercato Centrale, Firenzen "kauppahalli", josta herkkuja ruokaa rakastaville. Meillä oli auto parkissa aina Mercaton alla olevassa parkkihallissa ja itse paikkaan olisi pitänyt tutustua paremmin.

- "Nahkatori", MC:n edestä alkaa kojua kojun perään käsittävä nahkatori, josta löytyy ostettavaa joka lähtöön. Nahkatuotteet ovat todella edullisia ja itsekään en pystynyt tuolta poistumaan ostoksitta. Nahkahanskat sekä muutamassa eri värissä nahkavöitä päätyi lopulta kotiinviemisiksi. Jotain muutakin vielä haaviini tarttui, laitan näistä ostoksista vielä kuvia erikseen.

- Hotel Savoy (Piazza della Repubblica 7), ensi lomalla yövyn ehdottomasti tässä. Keskeisempää sijaintia saa hakea.

Pari harmitusta paikoista, jonne ei vain aika riittänyt; LuisaViaRoman alemyymälä (Via Silvio Pellico 9) sekä La Terrazzan kattoterassi huikeilla näköaloilla (Vicolo dell'Oro, 6r). Tuolle terassille päästävä sitten seuraavan kerran kaupungissa vieraillessa. Tällä kertaa ei yövytty Firenzessä ja paahtavalla helteellä ei keskellä päivää kattoterassi olisi ollut ehkä toimivin ;)

IMG_5075.jpg1-Desktop127.jpgIMG_5396.jpgIMG_5387.jpgIMG_5138.jpgIMG_5386.jpgIMG_5100.jpgIMG_5407.jpg