Sain tämän kommentin ennen matkaamme ja ajattelin nyt vastailla kysymyksiin:


"Toivottavasti jaksaisit kirjoittaa mahdollisimman kattavasti tuosta nykin reissusta, sillä olen itse ensikertalaisena menossa sinne ensi syksynä ja jännittää kovasti. 

Saako tähän laittaa jo kysymyksiä valmiiksi: Millaiset lennot? Minkälaiset maahantulomuodollisuudet? Huomioitavaa? - Miten kahviloissa ja ravintoloissa maksetaan? Ensin / jälkeen? Miten pyydetään laskua? - Miten liikkuminen ympäriinsä? Parhaat liikkumisvaihtoehdot ja mikä turvalllista? Ja tietysti ruoasta, nähtävyyksistä ja shoppailusta ois todella ihana lukea. Hyvää matkaa! E "

Joten E, täältä pesee ;)


Millaiset lennot? 

Me lennettiin Finnairin suorilla lennoilla. Varattiin ne jo viime syksynä ja saatiin ihan edullisesti, muistaakseni reilu 500€.

Muista hakea ESTA matkustuslupa jo ennakkoon!

Passin voimassaolo myös kannattaa tarkistaa, itse asiaa kyseltyäni selvisi, että passin voimassaoloaika riittää, kunhan se on vain matkan ajan voimassa. (Kyselin asiaa, sillä oma passi vanhenee heinäkuussa). Tosin kannattaa aina vielä varmistaa asia viranomaiselta :)

Minkälaiset maahantulomuodollisuudet?

Saatte jo koneessa täytettäväksi sellaisen lappusen, joka luovutetaan niille kiukkuisen näköisille sedille /tädeille siinä maahantulotarkastuksessa. Tarkastajat saattavat kysyä sinulta jotain esim: Miksi tulet NYCiin tms. Minulta ei mitään kysytty, mutta ystävältäni on kaiketi jokaisella matkalla jotain kyselty.

Muita muodollisuuksia ei tainnut olla.

SAM_7672.JPG

 Huomioitavaa? 

Tällaisena järjestelmällisyystyttönä tulostin varmuuden vuoksi vielä mukaani hyväksytyn ESTA -hakemuksen sekä hotellivarauksemme ym. Ei niitä siinä perille tullessa tarkastettu, mutta ihan vain varmuuden vuoksi.

Esim ESTA -hakemusta tehdessäsi sinun tulee jo tietää, että missä yövyt paikan päällä; eli hotelli tms.

Ainiin, kun tulette kentältä ulos terminaalista alkaa varsinainen "Taxi Taxi" huutelu. Ne keltaiset taksit minne tahansa päin keskustaa maksaa muistaakseni n 50$. Takseissa me maksettiin myös aina käteisellä, vaikka niissäkin kortit käy.


SAM_7675.JPG
Miten kahviloissa ja ravintoloissa maksetaan? Ensin / jälkeen? 

Ravintoloissa maksetaan jälkikäteen, pyydät vain laskun syötyäsi. Me maksettiin käteisellä jokainen ravintolareissu, mutta kyllä siellä kortitkin käy. Itse varasin rahaa 100$ /pv takseihin, kahveihin ja ruokaan. (Vähempikin varmasti riittää, tuolla käteiskassalla maksoin myös loppulomasta jotain ostoksia, kun käteistä oli jäljellä).


SAM_7676.JPG
Miten pyydetään laskua? 

Ihan perus "check please" toimii :)


SAM_7677.JPG

Miten liikkuminen ympäriinsä? 

Me käveltiin paljon ja pidemmät matkat kuljettiin taksilla. Taksit ovat melko halpoja ja mielestäni on kiva nähdä paikasta toiseen liikkuessakin maisemia! En ole yhtään metroihmisiä ;D 

SAM_7686.JPG
Parhaat liikkumisvaihtoehdot ja mikä turvalllista?

Taksi ja kävellen sanon tähänkin, metro ei olut meidän juttu. Sinne Outlettiin tosin mentiin sillä bussilla ja myös SATC kiertue istuttiin bussissa (siitä tulossa vielä juttua) ;)


SAM_7680.jpg

Me elettiin noilla Starbucksin kahveilla tuolla ;) Vinkkinä siis kaikille, että heillä on kaikissa pisteissään wifi (paitsi lentokentällä!) jossa voi käydä lähettelemässä poikaystävälle tms viestejä kotisuomeen <3 Ylläoleva kuva Trump Towerin aulasta.

Hihi ja toki alkoi lapsettamaan, kun etsittiin yhdelle ihanalle pikkumiehelle tuliaista. Nuo lelukaupat ovat siis myös aikuisille kivoja paikkoja :)

SAM_7682.jpg
SAM_7683.JPG
SAM_7684.JPG


Kyselkää ihmeessä lisää jos jotain tulee mieleen tai kommentoikaa omista kokemuksistanne :)