Kirjoitin aiemmin hankkineeni Arganiaöljyä ja OptiMSM jauhetta ihoni hyvinvointiin.

Nyt ajattelin kertoa enemmän kokemuksistani tuotteista sekä ihoni ongelmista (--> apua, älkäähän sitten olko julmia minulle!). Kirjoitan siis nyt piiiitkän harkinnan jälkeen tästä itselleni todella arasta aiheesta ja toivon kokemuksistani olevan muillekin apua. 
Downloads3.jpg


Alla hieman lainattua tekstiä (netistä googlettamalla löydettyä) näistä kahdesta tuotteesta, joita siis hankin iholleni.


MSM eli metyyli sulfonyyli metaani on orgaaninen rikkiyhdiste, jota esintyy ihmiskehossa luontaisesti. Puhtaassa muodossaan se on tuoksuton valkoinen kidemäinen jauhe, jolla on hiukan kitkerä maku. MSM auttaa kehoamme esim. energian tuotannossa ja erilaisten tukikudosten rakentamisessa (esim. hiukset, luut, kynnet ja nivelet). Korkeampina annoksina sillä on saatu myös terapeuttisia vaikutuksia esim. allergioiden ja astman hoidossa, loisten ehkäisyssä, ruuansulatushäiriöissä, niveltulehduksissa, lihasarkuuden ja kramppien poistamisessa. MSM sopii erityisen hyvin urheilijoille, raskasta työtä tekeville tai ihon kunnosta kiinnostuneille henkilöille. MSM on välttämätön aine ihmisen ravinnossa - sitä on kehon jokaisessa solussa ja se on sekä rakenteellisesti että toiminnallisesti tärkeä osa 150 yhdisteessä, mukaan lukien hormonit, entsyymit, vasta-aineet ja antioksidantit.

Arganöljyä (l. arganiaöljy, argaaniöljy) käytetään kotimaassaan yleisesti ruuanlaitossa. Sillä väitetään olevan useita lääkinnällisiä ominaisuuksia kuten kolesterolia alentava vaikutus, verenkiertoa stimuloiva vaikutus ja elimistön luontaisen vastustuskyvyn vahvistaminen. Kansainvälisesti arganöljy tunnetaan kuitenkin parhaiten korkealaatuisena ihoa hoitavana ja syväkosteuttavana ihoöljynä. Hyvin ravinnerikkaassa öljyssä on todettu olevan ihoa elvyttävä ja ikääntymistä uhmaava vaikutus. Korkean E-vitamiinipitoisuuden ja tärkeiden rasvahappojen takia se auttaa useisiin iho-ongelmiin. Yleisimmät arganöljyyn liitettyjä hoitomuotoja ovat luonnonmukainen ihonhoito, kuivan ihon hoito, palaneen ihonhoito, aknen hoito ja psoriasiksen hoito.Nooh, miksi siis ihoni on huonossa kunnossa, eli mistä kaikki alkoi?

Päätin lopettaa e-pillereiden syönnin jo melkein kaksi vuotta sitten, sillä niistä kuulin kaikennäköistä ikävää. Olin siis syönyt pillereitä lähes putkeen ylä-asteelta saakka, jolloin ne määrättiin epäsäännöllistä kiertoa tasoittamaan. Voi kumpa tuolloin olisi kerrottu, että minusta tulee niiden käytön aikana ailahtelevainen hullu sekä kenen naama sanoo poks jos pillerit lopetan! Suurimman osan ajasta, jolloin pillereitä söin olivat ne merkkiä Diane-Nova, josta löytyikin oikein mukava uutinen n kuukausi sitten:

Lainasin siis Hesarin sivuilta tämän uutisen: "Ranska tutkii aknelääkkeen yhteyksiä kuolemiin
Rans­kan ter­veys­vi­ran­omai­set aloit­ti­vat tut­kin­nan Dia­ne-35-ak­ne­lääk­kees­tä, kun nel­jän ih­mi­sen kuo­le­ma yh­dis­tet­tiin lääk­keen käyt­töön, uu­tis­toi­mis­to Reu­ters ker­toi sun­nun­tai­na. Dia­ne-35-val­mis­tet­ta käy­te­tään myös eh­käi­sy­pil­le­ri­nä. Rans­ka­lais­vi­ran­omai­nen ANSM sa­noi, et­tä lää­ke liit­tyy nel­jään ve­ri­tul­pas­ta ai­heu­tu­nee­seen kuo­le­maan 25 vuo­den ai­ka­na. Li­säk­si kol­me muu­ta kuo­le­maan joh­ta­nut­ta sai­raut­ta saat­taa liit­tyä lääk­keen käyt­töön. Suo­mes­sa lää­ke­yh­tiö Baye­rin Dia­ne-35-lää­ket­tä myy­dään Dia­ne No­va -ni­mel­lä. Eri yh­tiöi­den rin­nak­kais­val­mis­tei­ta ovat Fe­mi­nil, Vreya ja Cyp­re­tyl. "

Ei pelkästään tuo uutinen, mutta pillereiden lopetuspäätökseen ajoi minut aikoinaan se, että muutamilla tutuillani ilmeni veritulppa, joka johtui lääkärien mukaan juurikin e-pillereistä!


Pillerit lopetettuani oli ihanaa huomata, että en oikeasti olekaan niin temperamenttinen luonne, kun olin luullut. Vaan kaikki raivo - ja itkukohtaukset jäivät tyystin pois, kun pillereiden popsimisen lopetin. Toki luonnetta löytyy edelleen, mutta ne ääripäät jäivät täysin pois.

Noh, pillereiden lopetuksen myötä alkoi sitten siinävaiheessa vielä melko täydelliseen ihooni puskea epäpuhtauksia. Asiasta kauhistuneen hain lääkäristä vähän väliä antibiootteja sekä kaiken maailman rasvapurkkia näppyjäni parantamaan. Mikään ei kuitenkaan minua auttanut, päinvastoin, tilanne vain paheni kaikista lääkekuureista sekä ihon ylihoitamisesta.

Summa summarum; tällä hetkellä ihoni on kaikkea muuta, kuin hyvässä kunnossa, mutta olen päättänyt etten koske enää yhteenkään pilleriin asian hoitamiseksi, vaan yritän tyytyä luonnontuotteisiin sekä harkinnassa on hieman rajumpia ihohoitoja ihon pinnan parantamiseksi.

Olen siis alkanut syömään tuota OptiMSM jauhetta säännöllisesti sekä laitan nykyään yöksi aina arganiaöljyä iholleni. Toki alkuun pelotti öljytä jo valmiiksi rasvaista nassua! Olen kuitenkin saanut todeta pelkoni turhiksi, sillä ihoni on alkanut jopa kuivumaan öljyn käytön myötä (kuinka outoa!!).

Nyt olen siis näiden tuotteiden avulla saanut ihoani pikkaisen parempaan suuntaan, mutta en aio vielä luovuttaa. Olen käynyt konsultoimassa lääkäriä TCA -hoidosta ja nyt olen vielä menossa uuteen konsultaatioon keskustelemaan muista mahdollisuuksista (tänne).Jos tämä ihoni ei minua vielä tarpeeksi ahdistanut muuten ennen viimeisintä lääkärikäyntiä, niin nyt ahdistaa. Lääkäri kertoi minulle myös, että ihossani on alkanut tulemaan JUONTEITA iän myötä :D Oh lord! Anna minun kaikki kestää :DPS. Olen ihan paniikissa tämän asian julki tuonnissa, joten olkaahan minulle kilttejä. Kukaan meistä ei ole täydellinen, en minä ainakaan ja toivon asiasta kertomalla auttavani siis edes jotain saman asian kanssa kamppailevaa.. Toki myös olisi kiva kuulla, jos siellä joku kärsii samoista ongelmista kanssani ja jos apua olette jostain tuotteesta / hoidosta löytäneet?

PPS. Tämä teksti saattaa vielä poistua jos tämän julkaiseminen alkaa ahdistamaan minua liikaa ;D