Tehtiin viikonloppuna tätä super herkullista Avocadopastaa, suosittelen! Resepti löytyi Hesarista.
blogger-image-1423813826.jpg
Kastike valmistuu 

1 val­ko­si­pu­lin­kyn­si


1/2 chi­liä (pois­ta sie­me­net)


1 li­met­ti


2 kyp­sää avo­ka­doa

suo­laa


mus­ta­pip­pu­ria


1/2 dl olii­vi­öl­jyä


kou­ral­li­nen ba­si­li­kaa


kou­ral­li­nen leh­ti­per­sil­jaa


30 g (1 dl) raas­tet­tua pe­co­ri­noa


30 g (1 dl) raas­tet­tua par­me­saa­nia


400–500 g spa­get­tia



 Voit teh­dä kas­tik­keen suo­raan tar­joi­lu­kul­hoon, jos­sa kan­nat pas­tan pöy­tään. Pil­ko val­ko­si­pu­li ja chi­li, lai­ta ne kul­hoon. Pu­ris­ta li­me­tin me­hu mu­kaan. Hal­kai­se avo­ka­dot ja pois­ta niis­tä ki­vet. Kuu­tioi avo­ka­do kuo­res­saan ja kai­ver­ra si­sus ruo­ka­lu­si­kan avul­la kul­hoon. Hie­non­na yr­tit ja raas­ta juus­tot. Li­sää suo­la, pip­pu­ri, olii­viöl­jy, hie­non­ne­tut yr­tit, se­kä pe­co­ri­no- ja par­me­saa­ni­raas­te.

 Pis­tä hom­ma se­kai­sin lu­si­kan avul­la, mais­ta. Kas­tik­kees­sa tu­lee ol­la tar­peek­si suo­laa, muu­ten lop­pu­tu­los on mau­ton.


 Kei­tä spa­get­ti al den­te -kyp­syy­teen hy­vin suo­la­tus­sa ve­des­sä, ota tal­teen va­jaa de­si kei­tin­vet­tä. Va­lu­ta pas­ta lä­vi­kös­sä.


 Lo­rau­ta osa kei­tin­ve­des­tä kas­tik­keen se­kaan, ja pyö­rit­te­le spa­get­ti kas­tik­keen kimp­puun.


 Raas­ta pääl­le par­me­saa­nia ja rou­hi myl­lys­tä mus­ta­pip­pu­ria. Tar­joa he­ti.