Kuten blogin nimikin kertoo, tämä on paikka myös unelmille :) Olen tässä viimeaikoina miettinyt pääni puhki erilaisia työkuvioita. Jotenkin olen tässä vuosien saatossa huomannut, että kuinka tärkeää olisi se, että oma työ inspiroisi enemmän. Minullakin on vielä työuraa jäljellä monia kymmeniä vuosia, joten olen pohtinut, että antaako nykyinen työni / alani minulle tarpeeksi. Olen kuullut useita tarinoita minun ikäisteni loppuunpalamisista ja kaikenmaailman vatsahaavoista, joita työ tai urapaineet ovat aiheuttaneet. Yhteiskuntamme on niin urakeskeistä, että usein se oma hyvinvointi unohdetaan, kun tähdätään vain siihen parempaan asemaan tai parempaan palkkatasoon (ainakin "yhteiskunnan silmissä parempaan asemaan"). Vielä muutama vuosi sitten ajattelin itsekkin todella urakeskeisesti ja aina halusin vain päästä etenemään. Nyt iän myötä olen enemmänkin alkanut pohtimaan, ei niinkään parempi palkkaisia, vaan enemmän viihtyisiä tai mielekkäitä työtehtäviä. Toki täysi uramuutos tällä tavoin jo seitsemän vuotta samalla alalla töitä tehneenä olisi todella hankalaa, mutta varmasti palkitsisi tuomalla lisää energiaa arkeen ja jaksamista työelämään pitkällä tähtäimellä. Minun tämänhetkinen "työunelma" olisi se, että pystyisin perustamaan oman yrityksen ja luomaan sinne sellaiset puitteet, että myös muut työntekijät siellä viihtyisivät. Yrityksen menestymisen myötä jakaisin "tehtyä tulosta" työntekijöille tasaisesti, enkä vain istuisi rahakirstun päällä ahneena. Monesti saa kuulla tarinoita, joissa kerrotaan, kuinka ainoa asia mitä työnantaja haluaa, on halpaa työvoimaa, joka raataa itsensä uuvuksiin työnantajan eteen, mutta ei siitä ikinä millään tavoin saa kiitosta tai palkitsemista. Työnantajat eivät enää nykypäivänä panosta pitkiin työuriin, mikä mielestäni on harmittava asia. Toivoisin todella, että työhyvinvointiin kiinnittettäisiin enemmän huomiota, mutta tällä erää se on vain meidän omilla harteilla pitää huoli itsestämme.

Tästä tuli nyt varsinainen kilometripostaus, mutta olisi mukava kuulla teiltäkin asiaan omia mielipiteitä! Oletko sinä tehnyt uramuutosta tai jopa jo kokenut loppuunpalamisen? Myöskin hyviä vinkkejä oman jaksamisen ylläpitoon saa mielellään jakaa <3

wintour.jpg

Energistä torstaita kaikille!