Juoksurattaat – Thule kokemuksia

Kevätaurinko ja juoksufiilis! Mikäs sen parempaa. Me saimme yhteistyön merkeissä Jollyroomilta testiin nämä Thulen Urban Glide 2 juoksurattaat ja on ollut niin mukavaa palata pikkuisen kyytiläisen kanssa lenkkipoluille. Ennen ajattelin, että lapsen kanssa pärjää hyvin yksillä rattailla, mutta eipäs se ihan näin ollutkaan. Me kaipasimme jo viime kesänä juoksurattaita, kun mieheni olisi halunnut lenkkeillä vauvan kanssa (itsehän en viime kesänä ollut vielä mitenkään juoksukykyinen). Saatuamme nämä rattaat huomasin, että näihinkin saa lisävarusteena vauvakopan monen muun lisävarusteen lisäksi. Melkein voisinkin suositella aktiiviselle perheelle suoraan näitä rattaita vauvakopalla.

 

Thule Urban Glide 2 rattaissa on kääntyvä etupyörä, joka tekee näistä myös ”kaupunkikelpoiset”, eli näillä pääsee myös pyörimään kaupoille helposti. Juostessa etupyörä laitetaan lukkoon ja näin rattaista tulee vakaat lenkkeillä. Kävellessä taas rattaita on helpompi kääntää, kun pyörää pitää auki. Rattaita on myös aivan unelmakevyt työntää!

Juostessa jaloille on paljon tilaa ottaa askelia työntöaisan takana. Myös rattaiden sivulla pystyy juoksemaan, sillä ohjaaminen yhdellä kädellä on kevyttä.

Rattaissa on pitkälle ulottuva kuomu, joten välttämättä nukkuvalle lapselle ei tarvitse vaunuverhoa. Ainakin tuolla toppapussin sisällä nukkuvalla pienellä oli kasvot kunnolla suojassa.

Rattaiden selkänojaa säädetään noista lenkeistä, jotka roikkuvat selkänojan alla. Säätö on portaaton, joten oikea asento löytyy varmasti ja pystympään asentoon nukahtanut kyytiläinen on helppo laskea makuuasentoon.

Tavarakori on iso ja siinä on kansi suojaamassa tavaroita. Tavarakorin takana on myös erillinen vetoketjullinen osio, jossa avaimet ym säilyy hyvin lenkin ajan.

Rattaissa on jousitus ja ainakin meillä poika nukkui kokonaiset kaksi tuntia meidän ensimmäisellä lenkillä jäisistä, loskaisista ja epätasaisista reiteistä huolimatta. Jousitus takaa siis pienelle tasaisemman matkan. Ilmakumit varmasti jousituksen lisäksi tekee kyydistä tasaisen. Rattaita oli myös todella kevyt työntää näissä haastavissakin maastoissa, josta iso plussa rattaille!

Pyörissä ja kuomussa on heijastimet.

Käsijarru! Ihmettelin oikeastaan ennen ensimmäistä lenkkiä, että mitähän tuollakin tekee (meillä ei vauhti nimittäin ole niin päätä huimaavaa). Huomasin sen tärkeyden kyllä heti ensimmäisessä alamäessä. Varsinkin nyt pakkasella lenkkeillessä saattaa alamäet olla vielä jäisiä, joten käsijarrulle tuli todella käyttöä. Thulen rattaissa käsijarrua on helppo käyttää silläkin kädellä joka on kiinni turvalenkissä ja samalla pystyy ohjaamaan rattaita vain yhdellä kädellä jos toista tarvitsee tasapainoiluun 😉

Käsijarrun lisäksi rattaissa on toki kunnon jarru, se on tuo punainen vipu takapyörien välissä.

Työntöaisan saa itselleen sopivalle korkeudelle sinisistä napeista painamalla ja korkeutta riittää pidemmällekin lenkkeilijälle.

Rattaissa on magneetilla toimiva kurkistusluukku, josta voi tarkastella vieläkö kyytiläinen on tyytyväisenä. Ainakin meille hyvä ominaisuus, sillä ollaan totuttu rullailemaan pojan kasvot minuun päin. Veikkaampa tosin, että poika alkaa viihtyä paremmin kasvot menosuuntaan maisemia katsellen. Vetoketjuista avaamalla saa esiin tuuletusluukun, joka tulee olemaan todella kätevä kesän lenkeillä UPF 50 suojakertoimen lisäksi.

Näin talvella halusin rattaisiin oman lämpöpussin, jotta ei tarvitsisi vaihdella meidän toisien rattaiden kanssa pussia koko ajan. Lenkille lähtö sujuu paljon nopeammin, kuin näissä rattaissa on oma pussi. Oli nimittäin pienen työn takana saada pussi pujotettua rattaisiin. Eli ainoa miinus, jonka nyt voin näistä muuten niin huippu rattaista keksiä on tuo valjaiden pujoittelu. Näissä siis tuo vyötärölle ja olan yli tuleva turvavaljas on yhtenäinen. Irroitus sujui ongelmitta, mutta takaisin tuota ei saanut pujoitettua kovin helposti. Toki keväällä ja kesällä pussia ei tarvita ja tätäkään pikku ongelmaa ei ole.

Rattaat on helppo nostaa säilöön kapeammaksi paketiksi koottuna. Rattaista irtoaa myös isot takapyörät noista sinisistä napeista painamalla, eli jos ne haluaa vielä pienempään tilaan säilöön tai autoon mukaan.

Kuten kuvasta näkyy, jätin toppapussin alapuolen rattaisiin kiinni, vetäisen siis vain kannen tuohon toppapussiin kiinni, kun lähdemme ulos. Eli toppapussi mahtuu olemaan taitettunakin kiinni rattaissa.

Thule Urban Glide 2 rattaita löytyy eri väreissä sekä myös sisarusmalli.

 

 

 

*Yhteistyössä Jollyroom

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *