Matkarattaat

Meidän pienokaisen ensimmäinen ulkomaanmatka varattiin jo ennen hänen syntymäänsä ja nyt se vihdoin koittaa. Poikamme on vajaa 5kk ikäinen ja näin ollen minua mietitytti hänen menopelinsä matkalla. Rattaisiinhan ei saisi siirtää lasta, joka ei vielä istu ja monissa matkarattaissa ongelmaksi koituikin tuo, että malli oli liian istuva. Kuitenkaan vaunuja en ajatellut missään kohtaa alkaa raahaamaan mukaan matkalle. Onnekseni Jollyroomin valikoimista löytyi nämä matkarattaat, jossa selkänojan saa makaavaan asentoon ja istuin ei ole kuppimainen.

Siellä se meidän pikkuinen makoilee ja odottelee uusien maisemien ihastelua äidin kasvojen sijaan.

On muuten todella haastava vaihe tämä n 5kk ikä, kun vaunuissa ei viihdytä enää lainkaan hereillä, kun sieltä ei mitään näe ja taas istuimeen pääsyä pitää vielä odotella. Ollut muutamat ”ihan vähän” haasteelliset lenkit, kun poika herää kesken matkan ja sillä sekunnilla pitäisi päästä pois vaunuista. Eli täällä odotellaankin jo innolla, että pieni oppii istumaan!

Matkarattaiden mukana tuli tuo näppärä kuljetuslaukku, johon pakattuna rattaat menevät todella pieneen ja helposti kuljetettavaan pakettiin. Tuosta yläkahvasta vetämällä tuntuu samalta, kuin vetäisi lentolaukkua perässään. Painoa näillä on alle 6kg ja mitat kokoontaitettuna 48 x 26 x 65 cm.

Kuljetuslaukusta tulee esiin tämän näköinen paketti, jonka saa muuten yhdellä kädellä auki allaolevaan muotoon! Ihan huippua, sillä toisella kädellä voi pitää vauvaa sylissä, kun avaa rattaita samalla toisella!

Vaunuissa on turvalliset valjaat, joten meidänkin pikku mönkijä pysyy niissä kyydissä. Etukaaren saa keskeltä auki, joten lapsen nostaminen vaunuista on helppoa. Yllä olevassa kuvassa on muuten jalkatuki vedetty esiin. Postauksen ylimmästä kuvasta kuitenkin näkee, ettei meidän mini sitä ihan vielä tarvitse pituutensa puolesta.

Takana on portaaton säätö istuimelle, eli jos näissä kuljettaisi istuvaa lasta, saisi selkänojaa säädettyä näppärästi pienen kyytiläisen kanssa.

Koska meillä matkustetaan ensimmäistä kertaa kasvot menosuuntaan, tulee tämä kurkistusaukko muuten tarpeeseen. Minä voin tuosta kurkkia mikä meno onkaan meneillään. Reissussa helpottaa myös tuo iso tavarakori, joka on yksi markkinoiden isoimmista matkarattaiden tavarakoreista. Eturenkaat saa tarvittaessa lukkoon, mutta itse tykkään työnnellä kääntyvillä etupyörillä. Plussaa nämä saavat vielä kauniista ulkonäöstään sekä siitä, että näitä pystyy työntämään yhdellä kädellä!

Moweo Twist matkarattaat.

Luulempa, että matkamme jälkeen jäävät nämä myös kaupparattaiksi autoillessa. Alkaa hiljalleen väsymään yhdistelmävaunujen kokoamiseen autoillessa 😀 Meilläkin mukamas hankittiin iso auto isolla tavaratilalla, mutta kummasti se loppuu yhdistelmien kanssa liikuttaessa kesken.

 

*Yhteistyössä Jollyroom.fi, josta rattaat saatu.

4 kommenttia “Matkarattaat

    1. Ollaan oltu ihan mielettömän tyytyväisiä näihin! Käyttöä melkein enemmän, kuin meidän yhdistelmillä. Nämä ovat jääneet autoon pysyvästi ja käytetään aina kaupoille / asioille mentäessä (tai ylipäänsä jos autolla liikutaan, ei yhdistelmiä jakseta raahata mukana).

      Nämä ovat toimineet käytössä todella hyvin ja poika viihtyy niin ihanasti näiden kyydissä. En tiedä mitä tehtäisiin ilman!

    1. Me ollaan työnnetty vain sellaisella melko tasaisella hiekkatiellä ja oli hyvä työntötuntuma. Ei nämä varmasti korvaa kunnollisia yhdistelmiä maastossa, mutta juurikin matkoilla sekä muuten suhteellisen tasaisessa kaupunkiympäristössä näppärät!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *