Keittiö ja kaksikerroksisen kodin hyödyt

Kuvia keittiöstämme, joka on usein se kodin siistein paikka. Tässä näitä kuvia ottaessa aloin miettimään kaksikerroksisen kodin hyötyjä. Moni kun tuntuu haluavan varsinkin pienten lasten kanssa yhteen tasoon. Kaksikerroksisuus on kuulkaas siitä kiva, että esimerkiksi vieraiden tullessa ei välttämättä koko kodin tarvitse olla tiptop (pienen lapsen kanssa vieraita käy usein visiitillä häntä katsomassa, mutta aina ei ole aikaa siivota koko kotia). Näin usein alakerran pikasiivous riittää. Näin kotona ollessa on myös ihan ok ottaa päiväunet, vaikka koko koti ei olisikaan vielä siivottu, sillä kun sohvalta katselet alakertaa, tuntuu koti tosi siistiltä 😉 Itselläni on ainakin ollut opettelua se, ettet yksinkertaisesti aina ehdi siivoamaan niin paljoa, kun ennen lasta olisit siivonnut / haluaisit siivota. Paikkojen järjestely yksinkertaisesti jää, jos on tarve ottaa lapsen päikkärien kanssa samaan aikaan oma lepohetki (usko minua, että näitä välillä tarvitsee parin tunnin yöunien jälkeen).

Ennen lasta en nimittäin pystynyt mennä nukkumaan / tekemään töitä kotona / bloggaamaan tms jos koti ei ollut siivottuna. Kummasti sitä on nyt jo oppinut ummistamaan silmiään ja olemaan ajattelematta sotkuja. Pystynkin kivasti huijaamaan itseäni sillä, että siivoan alakerran, jossa päivisin vietämme eniten aikaa ja jätän yläkerran siivoilut myöhemmälle. Yläkerrassa voi myös esimerkiksi kuivua pyykit, vaikka vieraita tulisi, sillä eipä he niitä sieltä näe.

Muita kaksikerroksisuuden hyötyjä on myös se, että mies voi rauhassa katsella telkkaria ja kukkua illalla, kun me pojan kanssa olemme nukkumassa yläkerrassa. Pienet äänet eivät kuulu yläkertaan, jossa voidaan rauhassa olla unten mailla. Vastavuoroisesti aamuvirkut voivat rauhassa elämöidä aamuisin, ilman toisen herättämistä. Vanhassa kodissamme jo aamusmoothien teko oli siinä ja siinä, sillä siihen toinen aina heräsi.

PS Habitarelippujen voittajille on nyt meilattu!

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *