Vauvakuvaus

Kävimme pikkuisemme kanssa vastasyntyneiden kuvauksessa yhteistyön merkeissä ja saimme hetki sitten valokuvat käsiimme. Voi, kuinka onnelliseksi nämä kuvat meidät saikaan. Alkumme pienen kanssa oli haastava (omista kivuista, ei onneksi pienokaisesta johtuen) ja nyt hän tuntuu jo kasvaneen niin kovin. Olikin ihana avata tämän valokuvauksen kuvat ja katsella pientämme niissä.

Olimme sopineet vauvakuvauksen jo pienemme alkumetreille. Kuvat on parasta ottaa heti ensipäivinä, sillä tuolloinhan vauvat nukkuvat suurimman osan päivistä, eivätkä niin helpolla herää heitä siirreltäessä. No siinä kävi niin, että jouduimmekin takaisin sairaalaan, jossa minua lääkittiin juurikin sinä päivänä, kun meidän piti olla kuvattavana. Siinä harmissani viestittelin kuvaajallemme Elinalle (Linnolahtiphotography.com), että saisimmekohan enää edes vauvakuvia otettua, kun pikkuisemme oli jo ”yli-ikäinen” vastasyntyneen valokuvaukseen. Päätimme kuitenkin yrittää vielä ja sovimme uuden kuvauspäivän.

Ennen kuvausta stressasin aikalailla pienokaisemme puolesta, sillä hän oli jo ohi tuon vastasyntyneen vaiheen, jossa nukutaan vaan. Hän oli hyvin paljon hereillä ja halusi olla aikalailla pelkästään sylissä. Meidän oli tarkoitus ottaa myös koko perheestä kuvia ja tietenkin tuossa vaiheessa juuri synnyttäneenä olo on (ainakin minulla oli) kaikkea muuta, kuin hehkeä. Omat vaatteet ei juurikaan mahdu päälle ja hikoilu on melkoista 😀 No onneksi päätin kuitenkin ajatella, että kunhan ministämme saadaan kuvat, ei ole väliä miltä itse näytän. Vastasyntyneen kuvauksissa studio pidetään vielä hyvin lämmitettynä, jotta pienillä olisi mahdollisimman mukava olo kuvauksissa vähissä vaatteissa. No tämähän tarkoittaa, että synnytyksestä sekaisin olevilla äideillä virtaa hiki entistäkin kovemmin. Elina sai kuitenkin ammattilaisen tavoin meistä parhaat puolet esiin ja kuvista tuli ihania.

 

 

Kuvauspäivänä mennään pienokaisten ehdoilla ja siksi kuvauksien kestoksi annetaan joustava kellonaika. Meidän vauvalla tuli ainakin usein nälkä ja pienien taukojen kaipuu. Siinä sitten taukoiltiin ja odoteltiin, että päivän päätähti olisi taas kuvauskunnossa. Vaikka kuvaushetkellä meidän meininkimme tuntui ihan kaaokselta, oli tosiaan ihana huomata, kuinka hyviä kuvia silti päivästä irtosi. Pitää kiittää Elinaa ammattitaidosta ja kärsivällisyydestä, jota meidän perheen kohdalla todella tarvittiin 😉

Lopputulosta katsellessa olen todella tyytyväinen myös kuviin, joissa itse näyn. Niin ihania kuvia sai kaimani ikuistettua meidän pienestä perheestä pienokaisemme lisäksi. Täällä blogissa en halua vauvamme kasvoja näyttää, mutta suosittelen kurkkaamaan Elinan nettisivut täältä ja Instagram @linnolahtiphotography josta näette hänen upeita kuviaan lisää.

Voin kokemukseni perusteella suositella lämmöllä kaimaani Elinaa( Linnolahtiphotography.com) ikuistamaan pienokaisenne kuviin.

 

*Yhteistyössä Linnolahtiphotography

 

2 kommenttia “Vauvakuvaus

  1. Ihana että kuvaus kuitenkin onnistui ja aivan upea tuo alimmainen kuva, pieni nenä, varpaat ja sormet <3 Niin suloinen pakkaus! Ja monet sanovat tuota samaa, että eivät halua itse näkyä kuvassa, mutta kyllä se vaan kannattaa! Valokuvaaja osaa kyllä kuvakulmat ja myöhemmin kaduttaa varmasti, jos yhtään perhekuvaa vastasyntyneen kanssa ei oteta, onhan tuo niin ainutlaatuista aikaa <3

    1. Joo oli kyllä aivan ihanaa katsella lopputulosta, vaikka oma fiilis olikin mitä oli kuvauksissa. Nyt en malttaisi odottaa, että saamme tilatut kuvatuotteet näistä kuvista kotimme seiniä kaunistamaan <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *