Aamiaiskaappi keittiössä

Keittiössämme on tosiaan perinteiset ylä- ja alakaapit tuossa ruokapöydän takana sekä erillisellä seinällä kalustepeitteiset pakastin- ja jääkaappi. Tuolla samalla seinällä kaapinovien takaa löytyy myös aamiaiskaappi, joka kätkee sisäänsä kaikki pienkoneet.

Kaappiin on saatu kaikki se, joka normaalisti ärsyttää silmää keittiöntasojen päällä. Oikeastaan vanhassa kodissa keittiössä oli esillä ainoastaan kahvinkeitin ja muita pienkoneita kaivettiin esiin aina vain käytön ajaksi. Me käytämme kahvinkeitintä päivittäin, mutta blenderiä ja leivänpaahdinta taas harvemmin. On kuitenkin kätevää, että niitä ei tarvitse erikseen kaivella kaappien sisuksista esiin, vain nekin saavat olla paikoillaan odottamassa käyttöä tuolla aamiaskaapissa. Myös veitsien säilytysongelma ratkaistiin asentamalla aamiaiskaappiin tuo veitsimagneetti (Ikeasta).  

placefordreams.keittio%25CC%2588.432.jpg

placefordreams.aamiaiskaappi.1.jpg

placefordreams.aamiaiskaappi.3.jpg

Kahvinkeittimen takana on pistorasia neljälle eri laitteelle ja mikron kanssa samalla tasolla taas sille oma pistokkeensa. Hyllyillä on säilössä myös aamiasastioita.

placefordreams.aamiaiskaappi.jpg

 

 Aamiaskaapin viereen, lähimmäksi ikkunaa jää vielä kuiva-ainekaappi, jossa on kätevät ulosvedettävät laatikot. Tässä keittiössä ollaan kyllä oltu tyytyväisiä näihin ratkaisuihin ja tuntuu oikeastaan aivan luksukselta näin suuret kaappitilat vanhan kodin pikku keittiön jäljiltä!

placefordreams.aamiaiskaappi.4.jpg

 

Ovien ollessa kiinni on keittiön yleisilme ihanan rauhallinen.

 

Elina / Place for Dreams - -

6 kommenttia “Aamiaiskaappi keittiössä

 1. Säilytystilaa ei taida koskaan olla liikaa! Ihanaa, kun ei tarvitse tukottaa keittiön tasoja täyteen kaikilla laitteilla. Nimim. Keittiöremontista haaveileva :)<br />
  <br />
  Mukavaa viikonloppua!

  1. No ei kyllä! Meillä varsinkin niin tuhottoman paljon astoita, joten säilytystilaa todella tarvitaan :)<br />
   <br />
   Remppahaaveilu on ihanaa, pian varmasti pääset jo toteuttamaan sitten haaveita &hearts;

 2. Suunnittelen keittiöremonttia, googletin aamiaiskaappia ja päädyin sivuillesi. Aika moni aamiaiskaappi on varustettu erityyppisillä oviratkaisuilla; liukuovi, sivulle työnnettävät ovet. Miten itse päädyin oviratkaisuusi ja minkälaisia käyttökokemuksia olet omistasi saanut? Kiitos jos huomaat viestini ja jaksat asiaa pohtia!

  1. Hei Minna! Meillä oli keittiö valmiiksi suunniteltuna tässä kodissa ja olen kokenut valinnat oikein toimiviksi. Pidän siitä, että kaapissa on piilossa kaikki pienkodinkoneet ja samoin vaikkapa vieraiden kanssa kahvitellessa saa kaapin ovet kiinni, vaikka kahvia välillä kaapista kaataisikin. Eli en ole kaivannut ovia, jotka saisi työnnettyä kaapin sivuille tms 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *