Matto olohuoneeseen

Muuton myötä myös kodin matot meni vaihtoon. Vanha olohuoneen mattomme oli aivan liian pieni ja muutenkin sopimaton uuteen kotiimme, joten lähdin etsimään sopivaa vaihtoehtoa uusin kriteerein. Halusin pehmoisen maton, jonka nukka ei saisi olla liian korkeaa ja koon piti olla paljon aiempaa suurempi. Maton materiaalille oli kriteerinä helppohoitoisuus, sillä koiraperheessä vahinkoja saattaa sattua. Väritoive oli vaaleanharmaa, sävy joka sopisi muuhun sisustukseemme täydellisesti. Ei niinkään helppo rasti huomioiden, että myös uusi sohvamme oli harmaa. Harmaa on kuitenkin koiraperheessä armollisempi, kuin valkoinen, joten siitäkin syystä ei harmaasta värikriteeristä luovuttu.

Täydellinen, kaikki kriteerit täyttävä matto löytyi yhteistyön merkeissä VM Carpetin valikoimasta. Meillä on aiemmassakin kodissa ollut VM Carpetin matto, johon olin todella tyytyväinen ja näin ollen uskallan vannoa korkeaan laatuun, mitä merkkiin tulee. Valitsemaamme Hattara -mattoon rakastuin heti ensisilmäyksellä ja se täytti ihan kaikki kriteerimme, myös ne joita en edes osannut alkuun huomioida. Maton pohja on liukumaton ja materiaali sopii myös lattialämmitteisiin tiloihin. Uudessa kodissamme on kaikissa huoneissa lattialämmitys ja tätä kriteeriä en osannut alkuunkaan huomioida maton etsintävaiheessa. On nimittäin toki todella tärkeää, ettei matosta jää jälkiä lattiaan. Varsinkin nyt kovilla pakkasilla pidimme lämmitystä melko kovalla ja matto pääsikin heti kunnon testiin. 

Parasta kaikessa oli se, että saatuamme maton paikoilleen, ei koiramme malttanut liikkua sen päältä. Siihen mentiin heti leikkimään ja näin ollen myös liukumaton pohja pääsi heti testiin ja totesimme sen erittäin leikkikelpoiseksi 😉

 

placefordreams.vmcarpet.hattara.3.jpg

 

placefordreams.vmcarpet.hattara.4.jpg

 

placefordreams.vmcarpet.hattara.6.jpg

placefordreams.vmcarpet.hattara.2.jpg

placefordreams.vmcarpet.hattara.7.jpg

 

 

Mattoa saa tilattua monessa eri koossa, myös mittatilauksina oman kodin mitoitukseen sopivana. Koska matto on niin ylellisen pehmoinen jalan alla, jäi minulle houkutus hankkia sama myös makuuhuoneeseemme.

*Yhteistyössä VM Carpet

9 kommenttia “Matto olohuoneeseen

 1. Ihanalta näyttää teidän uusi asunto! Mulla on kaikki omat matot muuten VM-Carpetin tuotantoa, samaten kotikotona olevat matot. Laatu on todellakin huippuluokkaa. Mulla on olkkarissa iso valkoinen nukkamatto, joka on ylellisestä olemuksestaan huolimatta ihan super helppo pitää puhtaana. Ja joo, matto on joutunut testiin mm. hoidossa olleen pahoinvoivan kissan kanssa.. Mulla ei ole VM:n matoista ikinä edes lähtenyt nukkalankoja irti. 🙂

  1. Kiitos paljon Johanna! Meillä oli vanhassa kodissamme (ei tässä viimeisessä mistä muutettiin, vaan edeltävässä) luonnonvalkoinen korkeanukkainen VM Carpetin matto ja oltiin sen laatuun todella tyytyväisiä. Ainoastaan koiramme luun syöminen maton päällä (tämähän on kiellettyä, hänellä kyllä oma paikka tätä varten.. Mutta aina silmän välttäessä ;D ) jätti siihen hieman jälkeä, joten siksi halusimme nyt matalammalla nukalla olevan version.

 2. Tosi hyvännäköinen matto! Teillä on kyllä todella kauniin ja harmonisen näköinen olohuone, ja vieläpä upea metsämaisema taustalla 🙂

 3. Teidän uusi koti näyttää todella upealta! Nuo ikkunat….! ♥ Odotan innolla lisää kuvia! 🙂

  1. Kiitos paljon Heidi ♥ Lisää kuvia tulossa Just himoitsen uutta linssiä kameraan (laajakulmaa), jolla saisi tilan paremmin näkyviin, kuin tällä 50millisellä 🙂

  2. 50millinen on kyllä aika ahdas linssi, kuvaan itse sillä lähinnä yksityiskohtia, sillä kotoa loppuu neliöt muuten kesken:) Tosin sen valovoima on kyllä ihan älytön, saa illallakin hämärässä kotona todella laadukkaita kuvia! Haaveilen itsekin laajakulmalinssistä, tehnyt vähän tutkimustakin hinnoista valokuvausta harrastavan duunikaverini kanssa. Kalleimmissa on tietty tosi suolaisia hintoja, mutta aika hyvän yksilön voisi kuitenkin saada neljälläkin sadalla…

  3. No on kyllä! Mutta kummasti olen sinnitellyt pelkällä 50millisellä jo n 1,5vuotta 😀 Joo tuossa hintaluokassa myös nuo ihan kelpo laajakulmat tähän minunkin kameraan..

 4. Ihanat sävyt siellä! ♥ Tuo matto on niin upea, varmasti seuraavaan kotiin, tulee täälläkin uusien mattojen hankinta, ainakin osittain. 🙂

  1. Kiitos paljon suffeliini ♥ Ihanaa, kun käyt täällä lukemassa ja jätät kommenttia, lämmittää mieltä kovin 🙂 Jostain syystä olen aina muuton yhteydessä uusinut mattomme, jotenkin uusi koti kaipaa aina uutta ilmettä mattojen muodossa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *