Lucia-pullia

Lucia -pullia leivotaan perinteisesti nimensä mukaisesti Lucian päivänä eli tänään 13.12.Jos meillä ei olisi muutto täysin vaiheessa, niin varmasti leipoisin näitä herkuteltaviksi. Nyt kuitenkin muutto verottanut kaiken ajan, mutta kaipa voisin näitä pyöräyttää myös muuton jälkeen palkinnoksi rehkimisestä.

Olemme saaneet muuton kyllä jo melko hyvälle mallille ja tarkoitus olisikin tyhjentää vanha asunto lopullisesti vielä tämän viikon aikana! Kaikki tsempit siis otetaan vastaan, jotta tavoitteeseen pääsemme! Kyllä sitä on ihmisellä vain aivan liikaa tavaraa 😉

 
IMG_2898.JPG
Desktop26.jpg
Sulata voi, lisää joukkoon maito ja lämmitä seos kädenlämpöiseksi (37C). Sekoita hiiva pieneen määrään maitoa ja liuota sahrami maitoon. Sekoita suurin osa jauhoista maidon, hiivan, sahramin, suolan, sokerin ja vatkattujen kananmunien kanssa (halutessasi myös rusinoita voi laittaa sekaan). Vaivaa taikinaa, kunnes se irtoaa kulhon reunoista. Lisää tarvittaessa jauhoja. Ripottele taikinan päälle vähän jauhoja ja peitä kulho puhtaalla liinalla. Anna taikinan nousta noin kaksinkertaiseksi.
 
Laita uuni päälle 225C asteeseen. Vaivaa taikinaa hieman jauhoitetulla alustalla, taikinan pitäisi olla kevyttä ja sitkeää, ei valuvaa. Leivo taikinasta haluamasi muotoisia pullia, esimerkiksi kuvan mukaisia s-kirjaimia. Nosta pellin päälle ja anna kohota n 30-40minuuttia. Voitele kananmunalla ja koristele rusinoilla. Paista n 5-10minuuttia.
 
Resepti Ikean reseptikortista.
IMG_2897.JPG
 
Elina / Place for Dreams - -

2 kommenttia “Lucia-pullia

    1. Moikka! Kiitos paljon, hiljalleen aletaan jo olla voiton puolella :)<br />
      <br />
      Teepurkki oli osa &amp;quot;ruokakoria&amp;quot;, jonka sain lahjaksi ja se oli ostettu Liike 51 -nimisestä &amp;quot;luomukaupasta&amp;quot; tms. Huomasin kuitenkin samaa teetä ainakin Sokoksella myynnissä 🙂 Joten voisin kuvitella, että muissakin isommissa paikoissa tai muissa luomu tms kaupoissa voisi löytyä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *