Aamuihminen

Olen ehdottomasti aamuihminen. Tämä ei tarkoita, että heräisin arkisin iloiten aina kuudelta, mutta kunhan saan itseni sängystä ylös niin aamut ovat niitä päivän energisimpiä hetkiä. Aamuihmisenä nukahdan usein sohvalle illalla leffaa katsellessa tai alan haukottelemaan jo ennen yhdeksää. Aamuissa parasta on rutiinit, jotka ovat minulla lähes samanlaiset niin arkena, kuin viikonloppuisin. Työkavereille on aina selittämistä miksi herään jo 6 jälkeen ja kuitenkin toimistolle pääsen vata yhdeksäksi. No vastaus on juuri ne rutiinit, joita ilman päivä on pilalla (no pilalla ehkä vahva sana, mutta ainakin paletti on sekaisin). Aamulla herättyäni lähdemme koiramme kanssa lenkille, joka vähän koiran fiiliksestä riippuen saattaa viedä kymmenestä minuutista puoleen tuntiin. Haluan kuitenkin, että koiramme saa juuri sen pituisen lenkin, kuin haluaa, ilman minun kiirehtimistä takaisin kotiin liian tiukan aikataulun takia. Tässä yksi stressiaihe minulle (joo vähän hölmö), mutta minulle tulee htki morkkikset jos laiminlyön koiramme lenkitystä / leikitystä. Sisään tultuamme koiramme painuu takaisin unille ja minä pääsen kahvin keittoon. Viikonloppuisin keitän espresson ja vaahdotan siihen kauramaitoa. Arkisin kelpaa suodatinkahvi kylmällä maidolla. Nyt suosikkina olevat tuorepuurot olen aina edellisenä iltana laittanut valmiiksi jääkaappiin turpoamaan ja lisään annokseen vaan marjat. Aamupalan jälkeen koiramme tulee aina viereeni /syliini ja luetaan rauhassa hesari loppuun ennen seuraavaa etappia. Arkisin se on laittautuminen töihin ja viikonloppuisin yleensä alkaa joku järjestely / siivoaminen tai bloggaaminen. 

Vastavuoroisesti päiväni menisi pilalle jos joutuisin skippaamaan aamupalan, kiirehtimään koiraamme lenkillä tai alkamaan laittautua ilman edellä olevia steppejä. Toki ehtisin töihin melko paljon aiemmin juoksemalla aamuni läpi pikakelauksella ja skippaamalla aamupalan, mutta en olisi kyllä kovin tehokas työntekijä jos herkullisen kotikahvini sijaan joutuisin ryystämään sitä kamalaa automaattikahvia työmeilien äärellä. Tässä en kuitenkaan näe järkeä, sillä mihinkäs minulla olisi kiire  aloittaa työpäiviäni yhtään aiemmin. Kotiin en joudu kiirehtimään, sillä koiramme on tottunut tähän rytmiin ja yleensä vielä mieheni saattaa olla kotona pikkuista lenkittämässä jo ennen minua.

placefordreams.aamut.1.jpg

placefordreams.aamut.jpg

Onko siellä muita hitaiden aamujen ystäviä? 🙂

Elina / Place for Dreams - -

8 kommenttia “Aamuihminen

 1. Nautin myös rutiineista mutta haluan silti mahd aikaisin töihin jotta voin myös olla aikaisin kotona. <br />
  <br />
  Asunnosta kun puhuit niin tuli mieleeni haaveiletko lainkaan lapsista tai perhe-elämästä? Toiv on ok tätä kysyä 🙂

  1. Moikka Ansku 🙂 Asuntopostauksessa oli lähinnä pointti siinä, että nykyään suunnitellaan taloja siten, että kun neliöt lisääntyy, lisääntyy myös pienet koppihuoneet (harvassa talossa on vaikkapa yli 100m2, mutta vain kolmea huonetta tms, vaan silloin huoneita on heti 5). Jos meidän elämäntilanne muuttuisi kahden aikuisen taloudesta perheeksi, haluaisimme seuraavan kotimme riittävän toki myös uusiin kriteereihin. Kuitenkin haaveissa olisi saada avara asunto, jossa välttämättä huoneet ei lisäänny, mutta saisimme lisäneliöitä ympärillemme. &hearts; Mukavaa sunnuntaita!

 2. Hei,<br />
  Eksyin blogiisi kun etsin vaaleaa laminaattia.:) En löytänyt tietoa mikä tuo teidän lattianne on. Olisi kiva saada merkki ja väri selville. 🙂

  1. Moikka Marija! Tässä versiossa suuntaa antavasti 1dl luomukaurahiutaleita, 1dl kauramaitoa, 2 rkl chiasiemeniä ja pari lusikallista turkkilaista jugurttia. Sekoitat vain kaikki illalla kulhoon /purkkiin ja laitat jääkaappiin yöksi. Aamulla ennen syömistä päälle marjoja oman maun mukaan 🙂 Jos haluaa herkutella makeammalla versiolla, niin täällä resepti:<br />
   <br />
   <a rel="external nofollow" href="http://placefordreams.casablogit.fi/lue/2015/04/vanilijainen-tuorepuuro&quot; target="_blank">http://placefordreams.casablogit.fi/lue/2015/04/vanilijainen-tuorepuuro</a&gt;

 3. Mä pidän myös rutiineista, mutta aamuihminen en ole lainkaan! Herään silti työaamuina heti kuuden jälkeen, jotta saan rauhassa valmistautua töihin ja jotta pääsen myös ajoissa lähtemään töistä kotiin ja harrastuksiin. Olen jo ennen kahdeksaa töissä vielä hiljaisessa toimistossa, jossa syön aamupalan työpöydän ääressä meilejä lukien. Hyväksi havaittu rytmi. 🙂 Mua kiinnostaa myös tuo resepti!

  1. Juuri näin, kaikilla meillä toimii omat aaurytmit ja paras päivä tulee, kun niistä pitää kiinni &hearts;<br />
   <br />
   Tässä versiossa suuntaa antavasti 1dl luomukaurahiutaleita, 1dl kauramaitoa, 2 rkl chiasiemeniä ja pari lusikallista turkkilaista jugurttia. Sekoitat vain kaikki illalla kulhoon /purkkiin ja laitat jääkaappiin yöksi. Aamulla ennen syömistä päälle marjoja oman maun mukaan 🙂 Jos haluaa herkutella makeammalla versiolla, niin täällä resepti:<br />
   <br />
   <a rel="external nofollow" href="http://placefordreams.casablogit.fi/lue/2015/04/vanilijainen-tuorepuuro&quot; target="_blank">http://placefordreams.casablogit.fi/lue/2015/04/vanilijainen-tuorepuuro</a&gt;

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *