Pieni keittiö – vinkit

Meillä on varsinainen minikeittiö pikku kolmiossamme. Kaikki toimii erittäin hyvin, mutta alkuun kamppailimme tilan kanssa, sillä vanhassa kaksiossamme oli isompi keittiö. Jos suunnittelet parhaillaan pienen keittiön remonttia tai materiaaleja, niin tässä muutama vinkki. 

– Panosta työtason materiaaliin. Suunnitteluvaiheessa päädyimme Ylämaan Graniitin Kvartsikomposiittiin (Aluminio Nube), joka on kestänyt käytössä erittäin hyvin kuumaa ja kosteutta. On ihanaa, ettei tarvitse aina olla kaivamassa ”pannunalusia” jos haluaa laskea kuuman kattilan tai pellin työtason päälle. Harmaa sävy on myös ollut täydellinen, sillä siinä ei näy pisarat ja tahrat samoin, kuin vaikka kiiltävässä mustassa työtasossa. Myös ruokapöytämme teetätimme mittojen mukaan siten, että pöytälevy kestää myös kuumuutta ja kosteutta. Ihan paras ratkaisu silloin, kun keittiön täyttää jo toinen kokki ja toinen tarvitsee lisätilaa kokkailuun tai leipomiseen. Ruokapöytämme taso on Coriania, joka on myös komposiittimateriaali. Materiaalin saa kuitenkin tasasävyisenä, kun taas keittiön kvartsikomposiitti on eläväisempi pinnaltaan. 

– Mieti tarkkaan välitilan materiaali. Olen huomannut, että esimerkiksi mustikasta jää inhottava tahra valkoiseen sauma-aineeseen. Eli jos tiedät itsesi hieman huolimattomaksi kokiksi, joka haluaa siivota keittiön vasta tuntien päästä kokkailusta, niin suosittelen jättämään valkoisen sauma-aineen pois suunnitelmista. Olen nimittäin useamman kerran kesken kokkailujen alkanut hinkuttamaan saumoja ihmesienellä 😉 Muuten olen rakastanut tiililadontaamme täysillä, tämän valitsisin myös seuraavaan kotiin. Jokatapauksessa en suosisi nyt niin muodikasta pelkkää maalipintaa välitilaan, pysyisin mahdollisimman kiiltävä- tai sileäpintaisessa materiaalissa.

– Iso ja syvä tiskiallas. Tuonne mahtuu vaikkapa paistinpannu kokonaan, joten tiskaaminen ei roiski koko keittiötä täyteen pisaroita.

placefordreams.keittio%25CC%2588.jpg

placefordreams.keittio%25CC%2588.2.jpg

placefordreams.keittio%25CC%2588.1.jpg

Mehän emme saaneet vaikuttaa rakennusvaiheessa asuntomme kaappien järjestykseen tai valaistukseen, joten ne ovat olleet ihan perus ratkaisuja. Astioita meillä on isossa vitriinissä ja senkissä, koska kaappitilaa niille ei ollut tarpeeksi keittiössä. Nyt olemme kaivannut myös isompaa pakastinta, mutta silti otamme tähän kotiin mielummin enemmän tilaa astioille, kuin pakasteille. 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *