Gdansk vinkit

Palasimme viime viikolla Puolan kauniista Gdanskista ja viikonloppu hurahti vauhdilla kummityttöä hoitaessa. Blogini ollut niin matkapainoitteinen viime aikoina, joten Gdanskin postaukset yritän tiivistää lyhyeen. Matkamme kesti 3 yötä, joka riittää mainiosti kaupungin näkemiseen, voisin suositella jopa ihan kahtakin yötä. Majoituimme Hiltonissa, joka oli sijainniltaan erinomainen Motlawa -joen varrella. Aamupala oli herkullinen, kuntosali toimiva ja yläkerran terassilta oli ihana katsella auringonlaskua.

Gdansk on todella kompakti kaupunki, jossa lähes kaikki meno on keskittynyt pienelle alueelle. Kaduilla on siis pelkästään ravintoloita ja ostoskeskuksen on erikseen (jos ei meripihkamyymälöitä lasketa). Gdansk lomamme olikin siis erittäin rento; paljon unta, rauhallista kävelyä kaupungilla ja istuskelua kahvilla, viinillä ja ruokailemassa. Hintatasoltaanhan Puola on erittäin edullinen. 

 

 

placefordreams.gdansk.1.jpg

placefordreams.gdansk.jpg

placefordreams.gdansk.4.jpg

placefordreams.gdansk.asu.1.jpg

placefordreams.gdansk.2.jpg

placefordreams.gdansk.5.jpg

 

Tässä siis pari tärppiä Gdanskiin;

– Shoppailu; älä vaivaudu ostoskeskuksiin, aikamoista tekokuitukauppaa täynnä perus Zaran ja Hennesin lisäksi

– Kahville / lounaalle; Piwna47 (postaan erikseen tästä kuvia, niin ihana paikka!) Suosittelen tonnikalasalaattia vihersmoothien kera.

– Illalliselle; Wine Bar Literacka. Ihan tajuttoman hyvää ruokaa tunnelmallisessa miljöössä. Suosittelen alkuun sinisimpukoita, pääruoaksi villisikaa ja jälkkäriksi Crème brûlée, lupaan ettet pety. Viiniksi valitsimme (suosikkipunkkumme) Châteauneuf-du-Pape. HUOM, varaa pöytä jos haluat mahtua illalliselle.

– Aperatiiville / pikkusuolaiseen purtavaan Vino & Panino, joka sijaitsee Motlawa -joen rannassa, siinä kävelykadulla. Maailman parhaat oliivit ja hyvä talon valkkari (yo kuvan jääkahvia unohtamatta). 

 

TallennaTallenna

Elina / Place for Dreams - -

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *