Tuoksutonta kosmetiikkaa

Minusta on nyt iän myötä tullut melko herkkä kosmetiikan tuoksuille. Olen myös joutunut luopumaan monista hajuvesisuosikeista niiden aiheuttamien päänsärkyjen takia. Onnekseni en kuitenkaan täysin ole allergisoitunut tuoksuille, mutta kuitenkin joudun miettimään hieman kosmetiikan käyttöäni. Pahinta on ehkä se jos saan viereeni jonkun parfyymi-ladyn, nimittäin sen aiheuttama päänsärky ei meinaa lähteä millään pois. Urheiluvaatteitani en saisi enää lainkaan pestä tuoksuvilla pesuaineilla, sillä ihoni reagoi todella vahvasti siihen. Saan pientä ihottumaa, joka kutisee jos urheilen vaatteissa, jotka pesty tuoksuvilla aineilla. Myös päänahkani on herkkä liioille tuoksuille ja pesen usein herkän ihon aineilla myös hiukseni. Sain Cutrinilta testiin heidän Sensitive -sarjan tuotteita, joista innostuin niin paljon, että hankin niitä ystävälleni lahjaksikin. Ystäväni on saamassa lapsen ja usein pikkuiset reagoivat myös, jos äidit kylpevät liian voimakkaissa tuoksuissa. Tätä sarjaa suosittelen kokeilemaan, jos kärsit laillani liioista tuoksuista.

placefordreams.tuoksutonkosmetiikka.1.jp

placefordreams.tuoksutonkosmetiikka.2.jp

placefordreams.tuoksutonkosmetiikka.jpg

 

* Yhteistyössä Cutrin. Uudistunut Cutrin Sensitive -sarja on ensimmäinen kampaamosarja, jolle on myönnetty Allergiatunnus. Se on hellävarainen niin iholle, hiuksille kuin hengitysteillekin. Muotoilusarja ei sisällä hajusteita, parabeeneja, väriaineita tai silikoniöljyjä.

9 kommenttia “Tuoksutonta kosmetiikkaa

  1. Mulla on ollu Cutrinin Sensitive-sarjan hiuslakka ja hoitosuihke käytössä jo vuosia 🙂 Myös multispray on odottamassa käyttöönottoa. En sinällään ole herkistynyt tuoksuille enkä saa iho-oireita, mutta olen silti vaihtanut useimmat kosmetiikkatuotteet tuoksuttomiin, hajustetuista tuotteista tulee jotenkin liikaa ärsykkeitä mielelle. Hyvä hajuvesi riittää, ei tuoksujen kakofonialle!

    1. Oi, kiva kuulla! Tuosta olen muuten ehdottomasti kanssasi samaa mieltä, että hajuvesi saa olla ainoa tuoksu. Ei niin, että jokaisesta käyttämästä kosmetiikasta tulee oma tuoksu ja sitten kulkee tuolla ihan cocktailina ympäriinsä 😉

    2. Tuoksuttomien tuotteiden ystävänä vinkkaisin vielä Dermosilin tuotteista: Sensitive-sarjan ihonhoitovoide ja vartalovoi ovat mielestäni lyömättämiä 🙂 Ja muitakin helmiä löytyy, itseasiassa sarjan shampoo ja hoitoaine ovat oikein hyviä myös. Ja hinnat ovat todella huokeat! <a rel="external nofollow" href="https://www.dermoshop.com/fi/products/series/sensitive&quot; target="_blank">https://www.dermoshop.com/fi/products/series/sensitive</a&gt;

  2. Kuulen mielelläni kommenttejasi näistä ko. tuotteista, sillä itsellänikin päänahka on ärsyyntynyt usealle tuotteelle ja on vaikea löytää hyvää tuotetta.

    1. Moi Minde. Minulla näistä ei nimenomaan tule mitään oireita ja hyvä niin! Muistan, kuinka lukio-ikäisenä rakastin Tigin hiustuotteiden tuoksuja, mutta shampoo aiheutti jo silloin päänahkaan ihottumaa. Pitkään pystyin käyttämään kuitenkin ihan normaaleja tuotteita, mutta nyt iän myötä olen vaihtanut juurikin kaikki päänahan kanssa kosketuksiin joutuvat tuotteet herkän ihon tuotteisiin. Näiden Cutrinin tuotteiden lisäksi voin suositella Kérastasen Dermo-Calm -sarjaa!

  3. KC Professionalin No Nothing Very Sensitive -sarja on myös tosi passeli, jos kaipaa tuotesarjaa, jossa ei ole mitään ylimääräistä. 🙂

  4. Minäkin käytän tuoksuttomia tuotteita kaikessa muussa paitsi hajuvedessä 😉 Dermosililtä löytyy kaikkea, ns.&quot;päästä varpaisiin&quot;.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *