Grand Canyon Bright Angel Trail

Nautittuamme aamupalaa Grand Canyonilla paikallisessa ravintolassa oli edessä melkoinen patikointi; nimittäin Bright Angel Trail. Moni matkailija, minä ennen matkaamme mukaanlukien luulin, että tuonne vain pyrähdetään autolla ja ihaillaan maisemia. E-hei, parhaat maisemat näkyi ehdottomasti patikointireitin varrelta! Onneksi meillä oli ammattilainen mukana, joten osasimme hänen avustuksellaan varautua oikein eväin matkaan. Matkaa oli nimittäin n 23km ja korkeutta n 1100m. Tuolla patikointi alkaa ylhäältä alaspäin, joten ollessasi parhaimmassa iskussa, on kulkeminen helpointa. Alas käveltiin pari tuntia kapeita polkuja pitkin ja pidettiin tauko pohjalla ennen ylöskapuamista. Emme siis menneet alas Colorado Riverille saakka, jonne matkaa olisi ollut vielä useampi tunti. Aika tuli vastaan ja kaiketi siitä syystä moni alas asti kapuaja jää pohjalla olevaan leiriin yöksi. Matkaan tarvittiin siis todellakin pientä evästä, meillä oli pähkinöitä ja erilaisia patukoita. Vettä toki myös kului melko paljon (varsinkin matkalla ylöspäin), joten onneksi reitin varrella oli juomapullon täyttöpiste.

Oltuamme hetken alhaalla keräilemässä voimia (tässä kohtaa aloituksesta oli n 3h) lähdimme kapuamaan ylöspäin. Meillä oli matkassa mukana kaksi personal traineria ja yksi entinen pt, jotka hävisivät melko pian pois näkökentästä ;D Sen verran oli ammattilaisilla parempi kunto. Oma matka ylös kesti muistaakseni reilu kaksi tuntia, joka mentiin hitaasti, mutta varmasti tahti ylläpitäen. Matkalla kiitin itseäni siitä, että olin ottanut tammikuussa asiakseni nostaa kuntoani ja oma n 70 päivän kunto-ohjelma päättyi vain viikkoa ennen matkaamme. Tämä auttoi suuresti reissun kaikilla patikoinneilla, mutta varsinkin tällä fyysisesti rankimmalla Grand Canyonin patikoinnilla.

Jalassani olivat vanhat juoksulenkkarini (Asics Gel Nimbukset, kompressiosukkia unohtamatta), jotka tiesin pitäväni jalkani kunnossa koko päivän. Selvisinkin rakoitta patikoinnista, vaikkakin niskani tuolla poltin. Ihan ei siinä aamun lumisateessa tajunnut varautua helteiseen päivään. Muuten vaatteita oli useampi kerros, joita oli sitten helppo siirtää reppuun ilman lämmetessä.

placefordreams.grandcanyon.jpgplacefordreams.grandcanyon.1.jpgplacefordreams.grandcanyon.3.jpgplacefordreams.grandcanyon.2.jpgplacefordreams.grandcanyon.5.jpgplacefordreams.grandcanyon.30.jpgplacefordreams.grandcanyon.6.jpgplacefordreams.grandcanyon.4.jpgplacefordreams.grandcanyon.70.jpgplacefordreams.grandcanyon.50.jpgplacefordreams.grandcanyon.123.jpgplacefordreams.grandcanyon.7.jpgplacefordreams.grandcanyon.148.jpg

Tänään olenkin taas lähtenyt jo kohti seuraavia seikkailuja. Tuttuun tapaan vähän ajankohtaisemmin seikkailuja voit seurata Instagramissa @placefordreams.

Elina / Place for Dreams - -

2 kommenttia “Grand Canyon Bright Angel Trail

  1. Kiva postaus ja kauniita kuvia.<br />
    Osallistu kastehelmi arvontaan.<br />
    Hyvää lauantai päivää sulle.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *