”Comparison is the thief of joy”

Valehtelisin jos väittäisin, etten koskaan vertaile elämääni tai itseäni muihin. Onneksi iän myötä tämä ominaisuus on vähentynyt, koska tämä ei todella ole järkevää. Nuorempana kaikki muista poikkeavat piirteet harmitti; olin muita pidempi ja hiukseni olivat muita paksummat. Sain kuulla jos en päivittäin, niin viikottain, että ”oletpas sinä pitkä” tai ”onks sulla peruukki” -tyyppisiä kommentteja, jotka väkisin saivat negatiivisia tunteita pintaan. Onneksi tosiaan iän myötä olen oppinut suhtautumaan näihin poikkeavaisuuksisi vahvuuksina ja oikeastaan melko hällä väliä asenteella.

placefordreams.3.jpg

Nykyään sosiaalinen media on täynnä kuvia kauniista menestyvistä ihmisistä, täydellisistä sisustuksista, liikuntasuorituksista puhumattakaan. Haluaisin muistuttaa nyt niin teitä siellä, kuin ihan itseänikin hakemaan kuvista enemmänkin inspiraatiota ja potkua omiin toimiin. Ei siis sorruttaisi ajatuksiin, että miksi en minä pysty / voi / osaa tehdä vastaavaa.

placefordreams.1.jpgplacefordreams.4.jpg

Bloggaaminen on myös harrastus, jossa väkisinkin joutuu ajattelemaan, että mitenhän tämäkin otetaan vastaan siellä ruutujen toisilla puolilla. Nykyään tämänkin kanssa olen ottanut rennomman asenteen ja en aina jaksa yliajatella, että mitä voin julkaista / mistä kirjoitan. Ehkä se on tämä maaginen kolmenkympin ikä, kun oppii vihdoin ottamaan elämän hieman rennommin.

placefordreams.5.jpgplacefordreams.2.jpg

Blogin otsikolla haluaisinkin muistuttaa meitä kaikkia siitä, että liika vertaaminen muihin varastaa helposti ilonaiheet elämästämme. Ollaanhan siis ylpeitä pieniltäkin tuntuvista saavutuksista ja muistetaan iloita pienistä.

Elina / Place for Dreams - -

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *