Amsterdam Shopping

Sain jo muutamia kyselyitä Amsterdamin ostosmahdollisuuksista ja päätin kirjoittaa niistä heti enemmän tänne. Lyhyemmälläkin kaupunkilomalla Amsterdamin ostospaikat ovat melko kompaktilla etäisyydellä ja ajallisesti nopeasti läpikäytävissä. Riippuen ostosbudjetistasi on helppo suunnata oikealle suunnalle tekemään löytöjä. Ihan meidän hotellimme* lähellä oli P.C. Hooftstraat, josta löytyy kaikkia mahdollisia merkkiliikkeitä (Chanel, Gucci, MaxMara, Cartier etc), eli matkabudjettisi saattaa kadota nopeastikin tällä kadulla. Toisaalta kadulta löytyy myös yksi suosikeistani, nimittäin Massimo Dutti. Suosittelen myös klassisesta tyylistä pitävälle Hollantilaista merkkiä Pauw, jonka liike löytyy ihan tuosta lähistöltä (Van Baerlestraat 48).

Nieuwedijk-Kalverstraat -kaduilta löytyy liikkeittä ihan älyttömän paljon ja näissä me ei jaksettu läheskään kaikissa käydä. Täältä löydät kaikki mahdolliset perusketjut (Forever 21, Zara, H&M, Cos, Bershka, Pull&bear etc). Kalverstraat päättyy / alkaa Dam- aukiolta, josta löytyy myös tavaratalo De Bijenkorf, jossa tarjolla enemmän kalliimpia merkkejä. Ihan tuossa nurkilla on myös Magna Plaza ”ostoskeskus”, mutta tätä paikkaa en kyllä suosittele jos aikasi on rajallinen. Tuolla oli sisällä melkoisen huono valikoima liikkeitä, mutta rakennus on toki kaunis.

Myös Leidsestraat-Heiligeweg -kaduilta löytyy muutamia kivoja; mm &other stories. Karttaa tarkemmin tutkiva saattaa nähdäkin, että kaikki on helposti käveltävissä; mm aloitus Van Baerlestraat/ P.C. Hooftstraatilta kohti Leidsestraatia ja Heiligewegia, siitä taas suoraan Kalverstraatille ym.

Itse jäin kaipailemaan näiden kahden välimaastosta olevia putiikkeja, eli jotain missä myytäisiin laadukasta vaatetta ilman logoja. Oikeastaan Amsterdamissa ei saanut juurikaan ihastella tyylikkäitä ihmisiä (niinkuin vaikka Köpiksessä, Pariisissa tai Tukhomassa) vaan kaikki kulkivat aikalailla rennoissa vaatteissa, jotka näyttivät siltä, että on vedetty päälle mitä ensin osuu vaatekaapista käteen (äitini sanoin, ihan kuin he olisivat mökkitiellä). Tämän ”tyylin” huomasi pienemmistä putiikeista, joissa myynnissä oli tähän tyyliin sopivaa tavaraa. 

Yksi vinkki näiden ulkopuolelta on kuitenkin ”9 streets” -alue, josta löytyy mm Second Femalen putiikki (Prinsengracht 417-419). Tuolle alueelle kannattaa omistaa oma kokonainen päivä, sillä alueella ihania kahviloita ja ravintoloita liikkeiden lisäksi.

 

image.jpg

Sisustuskapoista muutama mainitakseni taas jälleen ihan hotellimme* lähellä sijainnut Riviera Maison (kiva käydä fiilistelemässä putiikissa, vaikkakin olisit jo itseni lailla kyllästynyt merkin teksteihin), RAW materials (Rozengracht 231) oli omalla listallani, mutta nyt vasta vinkkejä läpikäydessäni tajusin, ettei täällä taidettu käydä. Tuossa vieressä myös Nordic New.

Haarlemmerstraatilta löytyy Marokkolaiseen tyyliin hurahtaneille Zenza sekä ihana liike Sukha. Alla liikkeestä kuva, mutta kurkkaa ihmeessä lisää Pinterestistä täältä.

sukha.a..jpgsukha.jpg

 

Tästä varmasti puuttuu paljon helmiä. Suosittelen ihan kaikille matkoille muuten ainakin iPhoneen saatavaa CreateTrips sovellusta. Sinne voi merkata etukäteen sopivia liikkeitä / ravintoloita / nähtävyyksiä ja näet kartalta aina missä paikat ovat ja pystyt navigoimaan itsesi perille.

 

*Mainoslinkki

Elina / Place for Dreams - -

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *