Juhannus

Juhannus on taas juhlittu ja vielä muutama viikko pitäisi painaa töitä ennen kesälomaa. Juhannuksemme sujui todella rattoisasti sateisista säistä huolimatta. Tuli taas syötyä herkullista ruokaa yllin kyllin ja vietettyä aikaa mitä parhaimmassa seurassa. Suuri kiitos vielä isännälle ja emännälle sekä tietty koko juhannuspoppoolle menneestä viikonlopusta! 

placefordreams.juh.6.jpgplacefordreams.juh.2.jpgKuva.jpg

Juhannuksen Vanilijapiirakka

Pohja: 150 g voita tai margariinia 1 dl sokeria 1 muna 1,5 dl vehnäjauhoja 1,5 dl kaurahiutaleita + 2 tl leivinjauhetta.

Täyte: 5 dl maitoa + vaniljakreemijauhetta pakkauksen ohjeen mukaan

Pinnalle tuoreita marjoja

Vatkaa rasva ja sokeri, lisää muna hyvin vatkaten. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Taputtele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Sekoita maidon joukkoon vaniljakreemijauhetta pakkauksen ohjeen mukaan tuolle maitomäärälle, kaada täyte piirakkataikinan päälle ja paista 175 -200 asteisessa uunissa puolisen tuntia. Nosta tuoreita marjoja valmiin piirakan päälle tai tarjoa ne erikseen.

Tarjoilin oman versioni pelkkien marjojen kanssa, mutta myös vanilijajäätelö olisi mitä parhain tämän seuraksi.

 

placefordreams.juh.4.jpg1-Desktop197.jpgplacefordreams.juh.3.jpg

#juhannus2015

2 kommenttia “Juhannus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *