Aurinkosuoja kasvoille ja kesäinen meikkipohja

Kesä on taas täällä ja samoin lämmittävät auringonsäteet. Suurimmalla osalla meistä suomalaisista on todella vaalea iho, itselle esimerkiksi meikkivoiteen 0 sävykin tuntuu joskus liian tummalta. Siksi onkin aina ihanaa saada pieni päivetys ihoon, mutta ilman kunnollista suojaa en enää aurinkoon mene. Parikymppisenä ihosta ei heti huomannut, minkälaista haittaa voi aurinko sille tehdä, mutta näin kolmekymppisenä reaktiot näkyvät lähes samantien. Juuri luin eräästä tutkimuksesta, jonka mukaan eri asteiset ihosyövät ovat yleistyneet ja nimenomaan se pahin ihosyövistä, eli melanooma on juuri meidän vaaleaihoisten nopeimmin yleistyvä kasvain. Auringosta haluan kuitenkin nauttia, mutta nykyään teen sen vain turvallisemmin, kunnon kertoimilla varustettuna.

Iho-ongelmistani olen täällä aiemmin kirjoittanut, joten nyt hieman lisäystä niihin. Ei siis tietty riitä, että kasvoillani olisi vain yksi ongelma (voit lukea mistä kaikki alkoi täältä) ja kirjavuutta näistä johtuen. Minulle tulee myös kesän myötä pisamia, joista pidin ihoni vielä ollessa muuten tasasävyinen, sekä lisäksi (tervetuloa kolmekymppiseksi) myös maksaläiskiä, yök. Eli aikamoinen tilkkutäkki on lopputulos. 

Tuossa keväämmällä istuin hetken auringossa, jonka jälkeen läiskät ilmestyivät jälleen heti iholleni. Ne ovat tulleet viime kesänä ja ilmestyvät aina samoihin kohtiin; poskipäille ja otsaan. Monille samasta ongelmasta kärsiville läiskät tulevat myös tuohon huulen yläpuolelle, mikäs naisella sen kauniimpaa kuin pikku maksaläiskäviikset ;D 

Täsmäaseena näitä vastaan suojaan nykyään ihoni levittämällä näihin ongelmakohtiini meikin alle 50spf aurinkosuojaa. Tämä osoittautui alkuun ongelmaksi, sillä lähes kaikki kokeilemani korkeamman suojakertoimen rasvat ovat niin kamalaa töhnää, ettei niitä todella tee mieli käyttää. Vasta hetki sitten löysin useampien kokeiluiden jälkeen täydellisen voiteen tarpeisiini, nimittäin Diego Dalla Palman spf50 voiteen, joka kulkee pienen kokonsa ansiosta myös kätevästi mukana laukussa.

Tämän lisäksi kesäiholle parasta on ohuempi ja kevyempi meikkivoide. Käytössäni on tällä hetkelle Lumenen Nude Perfection Fluid Fondation, joka on ihan mielettömän ihanan kevyt. Tämän päälle käytän Lumenen irtopuuteria ja tarvittaessa peitän iholta muutamia kohtia Diego Dalla Palman nestemäisellä peitevärillä. Lopputulos on juuri se mitä kesäisin kaipaan, luonnollinen ja kevyt.

placefordreams_189.jpg

Varoituksen sana; alla meikitön ihoni, kaikkine kamaluuksineen. Kuvasta näkyy tuo poskipäälle ilmestynyt maksaläiskä, jota yritän kaikin keinoin varjella muuttumasta yhtään tummemmaksi. Ripset silmissä jo reilu kolme viikkoa, melko hyvin ovat pysyneet, kiitos Simonan!

placefordreams_123.jpgplacefordreams_765.jpgplacefordreams_321.jpg

Diego Dalla Palman myy Simona´s.

*Osa postauksen tuotteista on saatu yhteistyön merkeissä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *