Muuttuneet arvot

Olen bloggaillut jo vuodesta 2011 ja tässä virtuaalisen taipaleeni aikana olen huomannut itsessäni melkoisen muutoksen. Blogia perustaessa minulle oli tärkeää unelmoida tietyistä materialistisista hankinnoista ja siitähän tämä nimikin sai idean; ”Place for Dreams” paikka unelmille, paikka minun unelmille. Nyt kuitenkin huomaan, ettei nykyisissä unelmissani pilkistä uusi laukku tai uudet vaatteet tms, vaan paljon sellaista, josta en tahdo blogiin kirjoittaa. Kirjoitan tänne kuitenkin tietynlaisista unelmistani ja silmiäni mielyttävistä pinnallisemmista asioista, kyllä, mutta lopulta nämä eivät ole niitä asioita, joita päivittäin pähkäilen. Varmaan pitkälti iän tuomaa muutosta, mutta arvelisin, että myös blogimaailmalla on osansa aiheutuneeseen. Tietynlainen pakkotoisto jonkin materian perään alkaa lopulta ahdistamaan. Toki pakokeinona siitä puuduttavasta arjesta edelleen rakastan unelmoida seuraavasta lomamatkasta tai vaikka seuraavasta kodista. En tiedä saako tästä hetkellisestä ajatuksenjuoksustani nyt kiinni, mutta ehkä ainakin blogini alkumetreiltä mukana olleet saattaneet huomata muutosta blogin sisällössä vuosien saatossa.

placefordreams.345.jpgplacefordreams.268.jpgplacefordreams.983.jpg

Luen osittain vanhoista maneereista blogeja, joiden aihemaailma ei kosketa enää lainkaan omaa elämää. Sinänsä hassua, sillä sehän on juuri blogien suola, jos samaistuu johonkin ventovieraaseen. Luin tuossa juuri erästä eri vuosikymmenellä syntyneen blogia ja havahduin, että mitä ihmettä. Miksi luen tätä, kun aiheet ei oikeastaan kiinnosta ja toinen elää täysin erilaista elämää. 

Onko siellä muut kokeneet samaa herätystä?

Kuvankaappaus%202015-4-3%20kello%2011.06

Elina / Place for Dreams - -

12 kommenttia “Muuttuneet arvot

 1. Täällä on hyvin samankaltaisia ajatuksia, vaikkakaan en itse bloggaa. Ihan muutamassa vuodessa olen huomannut, että materiaalisten asioiden arvo on elämässäni vähentynyt huimasti. Uudet vaatteet eivät enää kiinnosta yhtään niin paljon 🙂 Lienee tosiaan osittain ikäkysymys (olen melko samanikäinen kanssasi), osittain kyllästymistä materiaan ylipäänsä. Nyt haluaisin vaan karsia pois kaiken turhan tavaran, enkä hankkia mitään uutta, ellen sitä selvästi tarvitse 🙂 Ja tosiaan, aivan toisenlaisia ovat tämän hetken suurimmat haaveet 🙂

  1. Uudet vaatteet ei todella kiinnosta ja koen jopa vaikeaksi löytää mitään kivaa, kun juuri ajatuksissa täälläkin enemmänkin päästä tavaroista eroon. Se tunne on vain niin ihana, kun saa kaappeja tyhjennettyä turhista tavaroista! Tänäänkin ohjelmassa siivota kaappeja ja kaikki turha roskiin tai myyntiin :)<br />
   <br />
   Mukavaa viikonloppua sinne SuviAnni!

 2. Hei! Kyllä, tunnistan tunteesi. Sama kävi minulle, kun täytin kolmekymmentä. Unelma oli ihan jotain muuta kuin aiemmin ihannoimani vaatteet ja sisustusjutut. Voin vain sanoa, että kun se unelmani lopulta toteutui, niin silloin ne arvot vasta muuttuivatkin 😉 Olen nyt paljon onnellisempi kuin sen materian keskellä koskaan olin. Nyt voin aidosti sanoa, että minulla on kaikki. Onnea unelmiesi tavoitteluun!

  1. Kiitos Mimo! Varmasti liittyy tähän ikäänkin tämänlainen vaihe. Ihana kuulla, että unelmasi toteutui, toivottelen paljon lisää onnellisia hetkiä sinne &hearts;

 3. Arvot muuttuvat eri vaiheissa elämää, ja kai kokemus iän myötä tuo uusia arvostuksen kohteita.Ei jatkuva materian hankinta itselle tuo iloa vaan arjen pienet asiat.

  1. Juuri näin, on osa tätä &quot;ikääntymistä&quot; tämäkin, mutta kaipa ihan normaalia ja tervettä tämänlainen muutos.

 4. Minua alkoi jo kymmenisen vuotta sitten ällöttämään se, että pitää toisesta ovesta työntää tavaraa ulos, jotta mahtuu toisesta ovesta sisään. Siinä ei ole oikeasti yhtään mitään järkeä. Tänään toimin täysin toisin ja mikä sen mukavampaa kuin tuunata entisestä uutta.

  1. I feel you! Ei todella ole mitään järkeä.. Kuulostaa ihanalta &hearts; Voikun itselläkin olisi jotain tuunaustaitoja 😉

 5. Voi kyllä. Toisaalta on kiva huomata se, että ikään kuin kasvaa ja kypsyy itse about samanikäisten ja henkisten bloggaajien kanssa samaa tahtia. Tässä kolmenkympin kohdalla monilla tuntuu tapahtuvan joku naksahdus siihen omempaan suuntaan 🙂 <br />
  <br />
  Yksi oma hauska asennemuutos esimerkki omasta blogien luku historiastani on Strictly Stylen Hanna, jonka blogielämän alun kirjoituksiin ei oikein osannut resonoitua mukaan, mutta joka nykyään vetää puoleensa ihanalla lämmöllä ja sydämellisyydellään. Ei niin, etteikö daami tätä olisi aiemminkin ollut 🙂 nyt se vaan heijastuu paremmin myös minulle lukijana!<br />
  <br />
  Eri asiat tuo sisältöä ja iloa itselle eri aikoina. On päiviä, kun haluan lukea pelkästään &quot;huulipunablogeja&quot;. Useimmiten kiinnostus kääntyy kuitenkin sinne arkielämään iloineen ja haasteineen. Olen utelias sitä kohtaan, miten ikätoverit elävät elämäänsä, myönnän 🙂 vaikka blogi paljastaakin vain murto-osan siitä todellisuudesta. Silti tämä on parasta viihdykettä, viiden vuoden jälkeenkin!! &hearts; <br />
  <br />
  sulle aurinkoa ja iloa arkeen (ja juhlaan)!

  1. Moikka Konkistadori, kiva kuulla sinusta 🙂 Välillä toki kaipaa &quot;aivot narikkaan&quot; lukemista ja juurikin noita huulipunablogeja. Niissäkään en tosin jaksa lukea postausta toisen perään uusimmista tuhlauksista, vaan kaipaan sellaista yleistä hömppää.. On kiva lukea niin ylä- ja alamäistä eli normaalista elämästä. Jotenkin nämä asiat pyörineen viimeaikoina paljon ajatuksissa ja kiva lukea, että muilla tapahtunut samankaltaisia muutoksia :)<br />
   <br />
   Kiitos paljon ja samoin sinulle!

 6. Eksyin tänne, kun selailin eri asiasanojen takaa löytyviä blogeja blogilistalta tässä aamupalan valmistumista odotellessa.<br />
  <br />
  Justiin toissa päivänä kirosin jopa blogiini asti kuinka missään blogissa ei oikein ollut mitään luettavaa enkä edes tiennyt mistä se johtui. Kun ei se niiden blogien vika ollut vaan vika oli enemmänkin lukijassa. Ehkä se on sitten just tää juttu, että kaipaisin jo varmaan vähän erilaista luettavaa enkä mitään pelkkiä asukuvia.

  1. Kiva, kun löysit tänne 🙂 Kaipa se on juuri niin, että sitä lukijana vain kaipaa muutakin sisältöä ja aina ei heti löydy sitä uutta blogia, joka tätä sisältöä tarjoaisi. Asukuviin olen itsekin kyllästynyt, lähinnä siksi, ettei ne tarjoa itselle inspiraatiota (niinkuin aiemmin). Tiedä sitten onko ne liian tehtyjä, vai mistä johtuu. <br />
   <br />
   Oman blogin suhteen yritän kirjoittaa aina vähän laidasta laitaan aiheista, jotta jokaiselle olisi jotain. Välillä kuitenkin täälläkin miettii, että ketäköhän tämäkin nyt kiinnostaa ;D

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *