Salomon Speedcross 3 W

Nyt näette jotain historiallista, nimittäin minut lenkkivaatteissa blogissa, jaiks. Syy tälle on kyllä paras mahdollinen, nimittäin uudet juoksukengät. Sain Salomonilta testiin Speedcross 3 W juoksukengät, jotka karkin värinsä lisäksi ovat mitä parhaimmat lenkkikaverit. 

Pakko myöntää, että olen aikamoinen mukavuusurheilija. Lenkille lähden harvoin vesisateessa ja lenkkivaatteiden pitää olla  mukavat. Näin kevään aurinkoisten päivien myötä on lenkkipolut jälleen kutsuneet ja kuun lopussa umpeutuva salijäsenyys taitaa jäädä uusimatta. Mikä siis mukavampaa, kuin paluu lenkkipoluille uusilla menopeleillä.

placefordreams.salomon.5.jpgplacefordreams.salomon.jpgplacefordreams.salomon.2.jpgplacefordreams.salomon.4.jpgplacefordreams.salomon.3.jpgplacefordreams.salomon.6.jpg

Speedcross on Salomonin ”ikonimalli”, joka on koristeltu kevään kunniaksi mitä herkullisempiin väreihin. Juoksukenkä on suunniteltu polkujuoksuun ja koin kengät todella hyviksi ainakin keskuspuiston poluilla, missä maasto on vaihtelevaa. Paikoittain oli vielä luntakin maassa, mutta kenkä piti todella hyvin myös silloin. Kenkien pito ja tukevuus ei kuitenkaan vienyt pois niiden istuvuutta. Pakko myöntää, että juoksulenkkien lisäksi on kengät seikkailleet niin Kaitalammen maastossa, kuin ihan kotikulmilla koiran kanssa kävelyillä. Pikasidonta nauhoissa tekee vielä uloslähdöstä todella nopeaa ja helppoa. Kaikin puolin siis toimivat kengät. Taidampa ottaa nämä mukaan myös tulevalle kesän lomamatkalle, jossa saatamme käydä lyhyillä vaellus/kävelyretkillä haastavissakin maastoissa.

Onko siellä kellään kokemusta Salomonin lenkkareista?

Kuvankaappaus%202015-4-3%20kello%2011.06

 

*Yhteistyössä Salomon

8 kommenttia “Salomon Speedcross 3 W

 1. Mulla on menossa kolmannet Speedcrossit. Kaapissa nyt kahdet, ekat kuluttettu puhki. Harkitsen myös kalvollisten nastallisten hankintaa. Ainakin tuo kalvoton on kuin sukka jalassa! Vaimennus on hyvä ja käytän niitä lenkeillä pehmeällä pohjalla (hiekka, polut, pellonreunat, niityt), jossa voimakas pohjakuviointi pääsee oikeuksiinsa. Todella hyvä pito pehmeällä! Käynkin niillä juoksemassa kaikki mutakko- ja pellonlaitalenkit epätasaisella pohjalla.

  1. Oho, oletkin todella kova lenkkeilijä! Uskon kyllä, että kerran kun näitä kokeilee, ei muita enää halua 🙂 Kaipa nämä kalvottomat ovat ainakin kesälenkeille paremmat? Tai toisaaltahan näitä kyllä suositellaan ihan ympärivuotiseen käyttöön juurikin hyvän pidon ansiosta. Kalvolliset nastalliset ovat tosin varmaan täysin paikallaan, jos lenkkeilee paljon talvellakin. En malta odottaa näiden testaamista muuallakin, kun vain keskuspuiston poluilla!!

 2. Ei ole kokemusta, mutta olen harkinnut samoja kenkiä jo varmaan vuoden 🙂 Ne on jäänyt ostamatta siksi, että koiran omistajana täytyy kävellä paljon myös asfalttiosuuksia ja olen epäröinyt ovatko kengät siihen huonot? Jos osaat kommentoida niin kuulen enemmän kuin mielelläni! 🙂

  1. Itsehän tosiaan olen tehnyt myös kävelylenkkejä näillä, juurikin koiran kanssa (koiraamme ei voi tosin ottaakaan juoksulenkeille) ja omaan jalkaani nämä ovat kyllä asfaltillakin ihan huiput. Toki pohjan ansiosta nämä pääsevät oikeuksiinsa epätasaisella maastolla (kiviä, juurakoita yms), mutta pito on ihan mieletön myös asfaltilla! Eli siis kenkä ei missään tapauksessa ole huono asfaltilla, vaan tällä voi lenkkeillä missä vaan. Itse joudun juoksemaan pätkän asfalttia metsään sekä mennessä, että tullessa ja kenkä tuntuu hyvältä myös näillä pätkillä.<br />
   <br />
   PS googlettelin juuri tätä kenkää ja huomasin, että XXL:ssä nämä samat tarjouksessa 😉

  2. Asfaltista. Kun lähden itse ulos lenkille, pakosta tulee muutama asfalttipätkä vastaan. Pito ja kävely on samanlaista asfaltilla. Pehmeälle niitä suositellaan siksi, että ulkopohjan materiaali on hieman pehmeämpää, sekä pohjakuviuointi isompaa, kuin kovalle asfalttipohjalle suunnitelluissa kengissä (=kulunee herkemmin ja kuvio voi kovassa lenkkikäytössö vaikuttaa rullaavuuteen). Mutta uudemmissa versioissa on parempi pohjamatsku, kuin ihan ensimmäisissä speedcrossesissa aikoinaan. Nauhoituskin on mainio, ensimmäisissä kengissä aikoinaan pohjat kuluivat ennen kuin nauhoitus sai edes ryppyjä…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *