Parsaa ja viiniä

Pääsiäinen on takana ja samoin herkkuruoat.  Olen tänä Pääsiäisenä opetellut syömään lammasta, joka aikaisemmin ollut ehdoton inhokki. No pikku paloina mentiin nytkin, mutta kaipa se on aika aikuistua näin kolmekymppisenä ja vain opetella pitämään lampaasta. Muistan vielä ensitapaamisen mieheni äidin luona 8 vuotta sitten Pääsiäisenä. Mitäs muuta ruokaa olikaan tarjolla, kuin lammasta. Siinä sitä sitten pokkana vaan syötiin, vaikka tutummille olisin sanonut, että ei kiitos. Jos minä olen opetellut syömään lammasta, niin miehelle tuputin taas parsaa; hänen inhokkiaan. Käärin parsat kuitenkin pekoniin, joten ei tullut hänelle niin kovaa sokkia tästä kokemuksesta. Hehe, ihan kuin koirallekin syötetään lääkkeet vaikka juustoon kiepaistuna, niin sama taktiikka oli tässä 😀

placefordreams.89.jpgplacefordreams.viini-2.jpgplacefordreams.99.jpgplacefordreams.viini-3.jpgplacefordreams.viini-1.jpg

Pääsiäisen herkkuruokien ääressä olivat mukana Matsun herrat, eli Vintaen viinit, jotka sain maisteltavaksi Norex Spiritsiltä. Huikea idea näiden upeiden etikettien takana, etiketeillä tehdään kunniaa viininviljelijöille, jotka omistavat elämänsä meidän muiden viininautintojen eteen. Helppo muistaa myös mitä missäkin; mitä vanhempi herra pullon etiketissä, sitä pidempi tammikypsytys viinillä ja sen iäkkäämmistä köynnöksistä rypäleet on poimittu.

Herroista vanhin (EL Viejo) päätyi Pääsiäispöytäämme äitini loihtimalle herkkuillalliselle ja kuinka hyvin se sopikaan lihan kanssa. Meillähän yleensä mies valitsee viinit, varsinkin punkuissa hän on siinä kiistatta minua parempi. Pakko myöntää, että meidän molempien uusi suosikki taitaa olla tämän myötä löytynyt. Niin pehmeän täyteläinen maku, eikä lainkaan omaan makuuni liian tanniininen. 

Kuvankaappaus%202015-4-3%20kello%2011.06

big-pink.gif

 

Yhteistyössä Norex Spirits Oy

2 kommenttia “Parsaa ja viiniä

  1. Näitä punkkuja täytyy kyllä testailla 🙂 Olen kuullut jo monen kehuvan! Papparainenkin kyljessä on aika symppis…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *