Joulusiivous

Täällä sitä eletään keskellä Niemen muuttolaatikoita ja siivottavana on kaksi asuntoa. Haluan siivota vanhan asuntomme kauniiksi ennen uusia asukkaita (kyllä, saimme asuntomme myytyä ja uudet asukkaat muuttavat jo ennen joulua tänne). Ennen joulua haluan toki myös uuden kotimme siistiksi, jotta voimme lähteä matkallemme hyvin mielin. Casablogit ja Sinituote tekee ilokseni yhteistyötä, jonka puitteissa saimme mekin melkoisen kattavan paketin siivoustuotteita, joilla työstäni tuli kertaheitolla helpompaa.

Mitä tulee ”siivousminääni”, niin nykyään osaan ottaa kotonakin astetta rennommin. Aiemmin olen ollut todella pikkutarkka siivoaja, joka ei osannut rentoutua sohvalle, jos yksikin epäjärjestys tai pölypallero osui silmiin. Vaatteeni olivat aina järjestetty tyypeittäin ja tietty väritkin koordinoidusti. No, eipä enää ihan näin. Tätä siivoushulluutta pystyin ylläpitämään yksin asuessani sekä silloin, kun mieheni asui ulkomailla osan vuodesta. Kun mieheni muutti pysyvästi takaisin suomeen, oli minunkin hieman rentouduttava 😉 En nimittäin halunnut muuttua kitiseväksi vaimoksi, vaan opetin vain itseni elämään rennommin. Kuitenkin rakastan edelleen putipuhdasta kotia, jossa tavarat ovat paikoillaan. Siksi suursiivoukset, kuten joulusiivous ovat ihan huippuja. Kerralla, kun ahkeroi enemmän, voi taas seuraavat viikot ottaa rennommin.

placefordreams-199.jpgplacefordreams.444.jpg

Mikrosetti pääsi myös kokeiluun ja tämän päähän voi kiinnittää erilaisia liinoja päällä olevien painonappien ansiosta.Painat siis vain liinan tuohon kiinni ja eikun menoksi. Jos vaikka olet saamassa yllätysvieraita, etkä ehdi imuroimaan, laita vaan moppiin kiinni pölyliina ja pyyhi pikaisesti nurkista pölyt. 

Mattoteippiharja; Vastaus koiraperheen ongelmiin! Olen poistellut huonekaluista aiemmin vaatteiden teippiharjalla koirankarvoja sekä omia hiuksia (ja pölyä), mutta tämä sujuu ihan huomattavasti helpommin telamallisella mattoteippiharjalla.

Mikrokuituliinaa voi käyttää kuivana sekä kasteltuna. Meillä vanhassa asunnossa näillä pyyhittiin melkein kaikkea; pölyjä sekä kiillotin kylpyhuoneen pintoja. Uudessa kodissa näillä lähti myös kätevästi rakennuspölyt hyllyiltä.

Mikrokuitu Ikkuna- ja peililiinaa en päässyt vielä ikkunoihin kokeilemaan, mutta peilit tällä pyyhki todella kätevästi (ja niitä ärsyttäviä raitoja ei jäänyt). Myös meikkivoidetahrat lähtivät peileistä todella hyvin!

placefordreams-4441.jpg

Mikrokuitu pölykinnas on tuo hauska hanska yllä. Tällä on helppo pyyhkiä sälekaihtimia (ainakin meillä esim parvekkeen ovessa ei ole sälekaihtimet lasien välissä ja ne kaipaavat usein pyyhkimistä. Tämä kädessä haahuilin ympäri kotia ja pyyhin pölyjä ovien karmeista, taulujen päältä sekä vapailta tasoilta.

Staattisella liinalla pyyhkii pölyt kaikilta kodin pinnoilta pikaisesti. Tämä oli iloinen yllätys aiemmin perus rättiä käyttäneelle 😉

Tomuliinassa on pölyä sitovaa parafiiniöljyä ja tällä kiva pyyhkiä parkettia, sillä tällä siihen jäi kaunis kiilto. Älä tee niinkuin minä putkiremontin jälkeen ja pyyhin näillä myös seiniä 😀 Haha, siinä sitten ihmettelin miksi seinät näyttää tummuvan käsittelyssä. Tämä siis kiinnitetään monitoimimoppiin.

placefordreams-7771.jpg

Nivelletty lakaisuharja, joka oli muuten heti muuton ensimmäisestä päivästä alkaen käytössä. Lattian lakaisun lisäksi tällä voi pyyhkiä kattoa sekä seiniä, jos sille tulee tarvetta. Varsi sopii yhteen kaikkien Sini- järjestelmän siivousvälineiden kanssa.

Iso Sinipiika oli apurinani kylpyhuoneen seinien sekä lattian kaakeleiden pesussa. Sopii myös vahan levitykseen jos sellaiselle tarvetta.

Mikrokuitulaminaattipyyhin sopii siis käyttöön kuivana tai kostutettuna. Se pyyhki todella tehokkaasti lattialta tahroja (käytin kosteana) ja toki myös pölyt tarttuivat mukaan. Tämän voi siis kiinnittää monitoimimoppiin.

Tämän suursiivouksen lisäksi jään odottelemaan niitä kunnon pakkasia, jotta saan mattomme sekä petivaatteet ulos ja pölypunkit saavat sitten kunnolla kyytiä!

 

Omia vinkkejä joulusiivoukseen:

– Varaa tarpeeksi aikaa. Mikään ei ole niin ärsyttävää, kun kesken jäävä siivous.

– Laita lempimusiikkiasi soimaan!

– Ole myös siivotessa hieman ”välineurheilija”. Siivous sujuu paljon mukavammin kunnollisilla välineillä ja esim uutta moppia käyttää paljon vanhaa mielummin 😉

– Aloita käymällä läpi laatikoita ja kaappeja; ehkä löydät karsittavaa? Laita myyntiin tai heitä roskiin turhia tavaroita. Meille tämä muutto ainakin antoi tilaisuuden tavaran karsimiseen. Kurkkaa facebookistasi onko alueellasi kierrätysryhmiä, niissä tavara liikkuu paremmin, kuin vaikka tori.fi:ssa.

– Hoida siivous loppuun juuri omalla tyylilläsi. Vaikka miehesi/vaimosi kuinka kertoisi sinun tekevän jonkun väärässä järjestyksessä ;D

– Jos postaus alkoi ahdistamaan, voit myös palkata ammattilaisen asialle.

– Siivouksen jälkeen rentoudu kynttilänvalossa.

 

*Yhteistyössä SINI 

Elina / Place for Dreams - -

2 kommenttia “Joulusiivous

  1. Varoitus tuosta pölyliinasta: ei todellakaan ole hyvä käytössä, itse en pidä lainkaan siitä öljypinnasta (joka myös todella hankala pestä pois ja jos ei pese niin alkaa kerätä likaa).<br />
    <br />
    Staattinen liina on loistava, samoin mikrokuituliinat parkettien nihkeään pesuun.

  2. Moikka kata, kiitos vinkeistä 🙂 Millä pesit tuota öljypintaa pois? Me ei saatu sitä seinistä oikein pois silloin, kun hölmönä menin niitä tuolla pyyhkimään..

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *