Firenze

Firenze on kaupunki, jonne olen halunnut jo pitkään päästä käymään. Suomesta ei ikäväkseni kuitenkaan mene sinne suoria lentoja. Nyt asia kuitenkin onnekseni korjaantui, sillä asuimme alle tunnin ajomatkan päässä Firenzestä. Tykkäsin kaupungista ihan hirmuisen paljon ja tuonne on ehdottomasti päästävä uudelleen. Jos olet Firenzeen suuntaamassa niin tässä muutama oma tärppini kaupunkiin:

– Duomo, Firenzen kuuluisin nähtävyys, napsaise matkamuistoksi kuva itsestäsi Duomon edessä.

– Via Roma, kadulta löytyy Massimo Dutti ym

– Via dè Tornabuoni, Guccia, Pradaa ym (Louis Vuitton löytyy läheltä Via Degli Strozzilta. Hauska juttu, kävin liikkeessä ja sieltä pois lähtiessämme mies huomautti, että lintu oli kakkinut valkoiselle paidalleni, kumma juttu ettei palvelua meinannut saada ;D )

– Ponte Vecchio, vanha kuuluisa silta, jolle kannattaa ehdottomasti mennä kävelylle.

– Rive Gauche Shoes di Stefano Chiari, Ponte Vecchilta matkaa jatkaessa kohti Palazzo Pittia löytyy tämä upea liike täynnä toistaan upeampia nahkatuotteita. Omaan ostoskassiin päätyi ihana nahkalaukku.

– Grom, reissun paras jäätelö!

– Mercato Centrale, Firenzen ”kauppahalli”, josta herkkuja ruokaa rakastaville. Meillä oli auto parkissa aina Mercaton alla olevassa parkkihallissa ja itse paikkaan olisi pitänyt tutustua paremmin.

– ”Nahkatori”, MC:n edestä alkaa kojua kojun perään käsittävä nahkatori, josta löytyy ostettavaa joka lähtöön. Nahkatuotteet ovat todella edullisia ja itsekään en pystynyt tuolta poistumaan ostoksitta. Nahkahanskat sekä muutamassa eri värissä nahkavöitä päätyi lopulta kotiinviemisiksi. Jotain muutakin vielä haaviini tarttui, laitan näistä ostoksista vielä kuvia erikseen.

– Hotel Savoy (Piazza della Repubblica 7), ensi lomalla yövyn ehdottomasti tässä. Keskeisempää sijaintia saa hakea.

Pari harmitusta paikoista, jonne ei vain aika riittänyt; LuisaViaRoman alemyymälä (Via Silvio Pellico 9) sekä La Terrazzan kattoterassi huikeilla näköaloilla (Vicolo dell’Oro, 6r). Tuolle terassille päästävä sitten seuraavan kerran kaupungissa vieraillessa. Tällä kertaa ei yövytty Firenzessä ja paahtavalla helteellä ei keskellä päivää kattoterassi olisi ollut ehkä toimivin 😉

IMG_5075.jpg1-Desktop127.jpgIMG_5396.jpgIMG_5387.jpgIMG_5138.jpgIMG_5386.jpgIMG_5100.jpgIMG_5407.jpg

 

 

 

Elina / Place for Dreams - -

4 kommenttia “Firenze

  1. Firenze on kyllä ehdottomasti lemppari kaupunkini Italiassa! Tuskailin aiemmin myös noita lentoja, mutta olemme nyt kahtena kesänä lentäneet joko Roomaan tai Milanoon ja siitä pääsee näppärästi junalla parissa tunnissa. Toki autollakin. <br />
    Hyvä listaus – rakastan myös Gucci Cafen terassia ja kannattaa käydä lähellä yhdestä parhaista outletista: The Mall sekä Space (Pradan).

    1. Heh joo kävimme loman ensimmäisenä päivänä tuolla The Mall outleteissa ;)) Gucci cafe sekä museo joo unohtui listauksesta, hyvä vinkki!

  2. Oi, mitä kuvia! &hearts; Olen asunut Firenzessä, kivenheiton päässä Il Duomolta ja maisemat ovat kyllä tuttuja ja rakkaita! Seuraavalla kerralla kannattaa myös poiketa Piazzale Michelangelolla, josta avautuu upeat maisemat yli Firenzen, sekä jos aikaa on, niin läheinen pieni kylä Fiesole toisella puolella Firenzeä on myös aivan ihana. :)<br />
    <br />
    Helteistä sunnuntaita!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *