Vaihtoehto kaurapuurolle

Tässä herkullinen vaihtoehto kaurapuurolle. Oma aamupala on lähes aina joko turkkilaista jugurttia lisukkeilla tai kaurapuuroa, niimpä vaihtelua tähän saa todella tulla 🙂 Tässä yksi hyväksi todettu vaihtoehto aamupuurolle, nimittäin kvinoapuuro. Kyllä kvinoan olen aiemmin itsekin mieltänyt lähinnä riisin korvikkeeksi, mutta maistettuasi tätä ymmärrät hyvin, miksi haluan tästä vinkata. Sekaan voi laittaa jotain makeaa hedelmää, tässä versio päärynän kanssa. Reseptistä tulee isoon nälkään yksi annos, mutta olen myös jakanut kahdelle. Kuvan mukaisessa annoksessa: 

1 Päärynä

1dl valkoista kvinoaa

2dl vettä

1tl pellavansiemeniä

1rkl auringonkukansiemeniä

ripaus suolaa

1rkl mantelirouhetta (mitä tahansa rouhittua pähkinää tms voi soveltaa)

Soijamaitoa (Itse käytin vanilijan makuista soijamaitoa)

Hienonna päärynä pieniksi paloiksi. Kiehauta vesi, kvinoa, pellavansiemenet, auringonkukansiemenet ja puolet päärynäpaloista suolatussa vedessä ja keitä n 15min. Tarjoa loppujen päärynäpalojen, pähkinärouheen sekä soijamaidon kanssa.

14%2006%2019_1591.jpg14%2006%2019_1595.jpg

Elina / Place for Dreams - -

4 kommenttia “Vaihtoehto kaurapuurolle

  1. Oi nam, kuulostaapa hyvältä! Söin pitkään aamuisin kaurapuuroa, kunnes se alkoi tökkimään, tämä voisikin olla ihan loistava vaihtoehto sille 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *