Viljaton mysli

Tässä herkullinen resepti viljattomaan mysliin. Rakastan yli kaiken syödä aamiaiseksi turkkilaista jugurttia ja aina yritän keksiä erilaisia lisukkeita siihen. Marjat ovat ehdoton suosikkini, mutta myös mysli on todella ihanaa jugurtin kanssa. En kuitenkaan tykkää kaupan sokerimysleistä, joten itse tehty on aina parasta! Tämä on tästä Detox kirjasta*imp?type(inv)g(16952822)a(2042464), mutta mielestäni sopii hyvin ihan kaikille (myös mies tykkäsi). Eli et tarvitse detox -kuuria tämän myslin syömiseen 😉 Tuossa kirjassa on muutenkin ihania ja herkullisia reseptejä kevyempään ruokailuun (eli täydellistä kesäruokaa!).

 

14%2005%2013_0941.jpg14%2005%2013_0945.jpg1-Desktop88.jpg14%2005%2013_0950.jpg

Laita uuni lämpenemään 125 asteeseen. Paloittele omena. Laita omenapalat, appelsiininkuoriraaste, taatelit, hunaja, kaneli ja auringonkukansiemenet yleiskoneeseen ja jauha pari minuuttia. Siirrä seos isoon kulhoon.

Laita mantelit, parapähkinät ja hasselpähkinät yleiskoneeseen ja sekoita vain pari sekuntia, niin että ne jäävät karheaksi rouheeksi. Sekoita pähkinäseos, kurpitsansiemenet ja pellavansiemenet kulhossa olevaan seokseen. Voitele pelti auringonkukkaöljyllä, levitä seos sille ja litistä. Laita pelti uuniin tunniksi, laske lämpötila 50 asteeseen ja kuivata mysliä uunissa 6-8 tuntia. Ota pelti uunista ja murra mysli palasiksi. Säilytä kannellisessa astiassa.

Reseptistä tulee siis pellillinen mysliä. Tykkään itse jättää myös isompia palasia, joita kiva popsia pelkästään vaikka välipalaksi 🙂 Appelsiininkuoriraaste sekä kaneli antavat mysliin mielettömän hyvän maun!

 

*mainoslinkki

Elina / Place for Dreams - -

7 kommenttia “Viljaton mysli

  1. Mä myös rakastan turkkilaista jogurttia ja syön sitä aina marjojen kanssa. Pensasmustikat ovat suosikkejani! Olen myös vilja-allergikko, joten kaikki viljaton kiinnostaa. Mysliä on pitänyt tehdä miljoona kerta, ehkäpä nyt kokeilen vihdoin! 🙂

    1. Moni ystäväni on mahaongelmien takia myös gluteiinittomalla ruokavaliolla, joten viljattomuus on ehdoton plussa kaikissa resepteissä 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *