Arkista Safkaa

Työkaverini ovat tainneet kuulla mieheni avunhuudon vaimosta, kuka ei kokkaa, sillä sain heiltä lahjaksi uuden Safkaa -keittokirjan. Olen päättänyt yrittää edes kerran viikossa tehdä ruokaa ja tämä viikko ei ollut siinä poikkeus. Viikonloppuna tein meille tätä herkkua, mutta näin arkena ei oikein jaksa panostaa noin paljoa 😉 Siispä Safkaa kirjasta katsoin niinkin perusruoan, kuin pannupihvin ohjeen. Kirja toimi ponnikkeena tähän helppoon arkiruokaan, mutta lopputulos oli sen verran sovellettu, että alkuperäinen resepti ei päässyt oikeuksiinsa. Kaivoin nimittäin taikinan sekaan keittiöstämme mm tuoretta basilicaa ja sitruunamelissaa, pecorinojuustoa sekä salsaa. Lopputuloksena oli todella herkullinen pihvi, joka maistui hyvältä fetasalaatin kanssa. Ostin kunnon lampaanmaidosta tehtyä fetaa, joka oli muuten taivaallista! Tähän voi tehdä lisukkeeksi jotain tuhdinpaakin, mutta myös salaatin kanssa toimi.

Resepti meni suunnilleen näin: turvota 2dl:ssa kermaa 1dl korppujauhoja, pilko sipuli ja kuullota se voissa, sekoita turvotetut korppujauhot, kuullotetut sipulit, 400g jauhelihaa, 2 kananmunaa, ripaus pippuria ja suolaa (sekä jotain extraa). Laita jääkaappiin hetkeksi vetäytymään ennen paistamista. Sitten ei muuta, kuin paistohommiin.

14+02+18_0355.jpg
1-Desktop12.jpg
Sometimes you just want to make simple food.
Elina / Place for Dreams - -

2 kommenttia “Arkista Safkaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *