Take a tour with me

Tervetuloa katselemaan kaupunkimme maisemia. Sain parikin postaustoivetta, että esittelisin hieman paikkoja enemmin, joten täältä tulee 🙂

Kaupunki on todella pieni, ale 50.000 asukkaan mini-city. Minä en tunne täältä kovin paljoa ihmisiä, mutta poikaystävän kanssa kävellessä kaupungilla hän aina törmää tuttuihin 😉 Olen poskipusutellut niin monia tyyppejä, joista ei mitään tietoa ketä he ovat ;D Täällä vain uutta tuttavuutta tervehditään poskipusuilla ja jollain perus ”Salut, Ça va” tervehdyksellä, eikä niinkään kättelemällä ja nimet esittelemällä, niinkuin aika monissa muissa maissa tehdään.
Kaupungilla kävellessä myös kerää ihan liikaa katseita, sillä ollaan poikaystävän kanssa molemmat niin  vaaleita. En ole kertaakaan kävellyt yksinäni niin, ettei joku tööttäisi tai huutelisi (=ahdistavaa). Poikaystävä sanoi vain, että no laita pipo päähän ja piilota hiuksesi ;D
blogger-image-1504273897.jpg
Kaupungissa kulkee kaunis joki, joka erottaa hieman vanhaa kaupunkia uudesta.
blogger-image--2007966287.jpg
Viimeaikoina on sadellut paljon, joten kumpparit on koiraa ulkoiluttaessa aika hyvät!

blogger-image-1729691722.jpg
Ranskan lippuja liehuu joka päivä jossain.
blogger-image--51535909.jpg
Kaupungin molemmilla laidoilla on kauniit puistot, joissa koiran kanssa ulkoillaan. Ihan hassua, että täällä on näinkin vihreää!
blogger-image-1903644235.jpg
Vanhemmat talot ovat kyllä suloisia ulkoapäin, mutta vitsit näissä on kylmä! Meilläkin on kaksi extra-patteria alakerrassa seinäpattereiden lisäksi lämmittämässä.

blogger-image-1262867334.jpg
Noita ylläolevia luukkuja on vanhempien talojen ikkunoissa ja uudemmissa on taas noita alemmassa kuvassa näkyviä ”rautaverhoja” tms, jotka vain vedetään ikkunan eteen esim öiksi.
Jotkut talot näyttää ilta-aikaan aivan hylätyiltä, kun kaikkien ikkunoiden eteen on vedetty nuo.

blogger-image-6180067.jpg
Vanhan kaupungin puolella on kaunis kirkko.
blogger-image--1500012281.jpg
Ja paljon suloisia pikku katuja, joissa kauniita taloja.
blogger-image-2142037471.jpg
Tuossa aukiolla on kesäisin ihanat terassit ja näin loppuvuodesta aina joulumarkkinat. Hieman pienemmässä kaavassa tosin, kuin vaikka siellä Colmarissa 😉
blogger-image--632477544.jpg
Täällä muuten on apteekit eri teemoille; esim yhdessä saatetaan myydä pelkkää luonnontuotetta, toisessa pesuaineita ja saippuoita sekä kolmannessa vasta kunnon lääkkeitä 😉

blogger-image--42317163.jpg
Tuossa joulumarkkinoiden yhteydessä oli myös super suloinen mini luistelurata 😉
blogger-image-1077084049.jpg
Kaunis vanha kaupunki.
blogger-image--989714746.jpg
blogger-image--574274850.jpg
Jokapuolella kaupunkia on näitä jouluvaloja sekä monien parvekkeet ja ikkunat on koristeltu täpötäyteen. Täällä on selvästi pop sellaiset ikkunassa roikkuvat joulupukit 😀
blogger-image-408411353.jpg
Kaupungilta löytyy todella monia leipomoita ja lihakauppoja sekä ravintoloita on jokaikisessä kadunkulmassa.
blogger-image--573523868.jpg
Hintatasosta täällä myös kyseltiin. Ruoan hinta sekä ravintolassa ruokailu on halvempaa, kuin Suomessa, mutta ei nyt ihan ilmaista kuitenkaan. Luulempa, että suurin hintaero esimerkiksi ravintolaruoissa on ihan vain viinien hinta! Ruokakaupoissa pääsee myös hieman edullisemmin, mutta on täälläkin parin viimevuoden aikana noussut ruokien hinta aika lailla.
blogger-image-983094365.jpg
Ostoksilla käydessä muuten myyjät aina tervehtivät; joko Bonjour tai Bonsoir Madame. Kaikkialla myöskin on todella iloisen näköisiä myyjiä ja tarjoilijoita ym, en ole nähnyt vielä yhtäkään asiakaspalvelijaa, joka murjottaisi työssään 🙂 Tosin tämä on niin pikkuinen kaupunki, ettei englantia pahemmin osata. Siinä vaiheessa viimeistään myyjät katoavat ympäriltäsi, jos kysyt heitä puhumaan englantia 😀
blogger-image-1580373002.jpg
Ihanaa on, kuinka paljon värejä käytetään taloissa.
blogger-image--212213644.jpg
Kaupunkimme ”pääkatu” (jep, lyhyt on) 😀

blogger-image--2120663023.jpg
blogger-image-1528744808.jpg
Yllä meidän kotikatu, josta kävelee max 5min tuolle ”pääkadulle”.

Hotellien hintatasosta kysyttiin, josta en pysty muuta sanomaan, kuin ei ainakaan kovin edullista ole täällä Ranskassa lomailla. Meillä on siis täällä asunto, mutta toki lomailtukin ollaan muissa kaupungeissa. Varsinkin siellä Etelä-Ranskassa, jossa kesällä lomailtiin, on hinnat aika pilvissä. Olen myös ihmetellyt, että näissä pienemmissäkin kaupungeissa kyllä veloitetaan aika hyvin hotelleista. Toki me mennään aika hetken mielijohteista lomalle, joten aina otetaan viimetingassa hotelleja, jolloin ei ainakaan kauheasti tarjouksia pysty hakemaan 😉

blogger-image-290703277.jpg
Kyllä täällä jokatapauksessa vain viihtyy hyvin, harmi etten voi jäädä vieläkin pidemmäksi aikaa!
Home is where your heart is ♡

7 kommenttia “Take a tour with me

 1. Oih, tulee maisemista niin mieleen oma reissuni Pariisiin, jossa majoituin ihanassa Mantes la Jolie -nimisessä kaupunginosassa. ♥

  1. Oi ihanaa &hearts; &hearts; Kivaa, että sain muistot mieleen 🙂 <br />
   <br />
   Toivottavasti sulla ollut ihana joulu &hearts;

 2. Voi miten ihanan näköiset maisemat ja kauniit talot, näyttää niin…hmm, ranskalaiselta 😀 En on ole ikinä käynyt Ranskassa, mutta juuri tuollaiselta kuvittelen siellä näyttävän. Pikkukatuja, joki, vanhoja taloja…Oletpa onnekas kun pääset kiertelemään tuollaisia pienempiäkin kaupunkeja niiden normaalien lomakohteiden lisäksi. Olen sekä tämän blogin että hääblogisi innokas lukija (kiitos ihanista blogeista!) mutta minulta on aivan mennyt ohi matkanne syy. Oletteko ihan vain lomailemassa vai onko poikaystäväsi kenties ranskalainen? Toivottavasti et pahastu utelujani.<br />
  Viettäkää ihana loma Ranskassa ja rauhallista uutta vuotta sinne! 🙂

  1. Voi kiitos, sinun on kyllä vielä päästävä tänne &hearts; On kyllä ollut ihanaa nähdä tätä ihan tavallista Ranskaa niiden perus Pariisin, Nizzan ja Cannesin tms lisäksi :)<br />
   <br />
   Voi ihanaa, kiitos kauniista kommentistasi ja mielettömän ihanaa kuulla, että viihdyt täällä virtuaalimaailmassa kanssani &hearts; En toki pahastu utelujasi 🙂 Poikaystävä on siis ihan suomalainen, mutta on täällä tällähetkellä töissä. Siksi olen tänne nyt matkustellut niin paljon &hearts; Ja siis minä olen täällä ihan lomalla, mies vaan raataa töissä 😀 haha<br />
   <br />
   Kiitos kaunis sinulle ja ihan mieletöntä Uutta Vuotta myös sinne!! Toivottavasti jatkat matkassani myös ensi vuoden puolelle &hearts;

 3. Ihanan näköinen pikkukaupunki:) Itsekin aina ihastelen kaikkia karkin värisiä rakennuksia siellä rivieralla. Asiakaspalvelusta olen saman huomannut, että ovat todella ystävällisä mutta ihan uskomattoman hitaita. Onko siellä pohjoisemmassa sama juttu? Voi olla myös että rivieralla on hidasta kun ilmapiiri on niin leppoisa ja useimmilla ei ole ikinä minnekän kiire:D<br />
  Ihanaa joulua teille sinne&hearts;

  1. Joo, Rivieralla vasta värejä olikin &hearts; Haha, ihan yhtä hitaita ollaan täällä ;)))) Myös naurattaa, että jos liikenteessä kaksi kuskia tuntevat toisensa, niin voidaan jäädä keskelle tietä vaihtamaan kuulumisia ja muut vain saavat luvan odottaa ;D Kiitos ihana, mukavaa Tapaninpäivää ja upeaa Uutta Vuotta &hearts;

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *