Raparperia

Eilen leivoin siis elämäni ensimmäisen raparperi piirakan. Tämä resepti todella oli helppo!
 2 dl vehnäjauhoja + 1 rkl vaniljasokeria + 100 g voita.

Sekoita jauhot ja vaniljasokeri. Lisää joukkoon voi, nypi taikinaksi ja vuoraa sillä n. 20-24 cm levyinen taikinavuoka. Laita +200ºC uuniin 10-12 minuutiksi.

 300 g kuorittua ja paloiteltua raparperia + vajaa 1 dl sokeria. Laita raparperinpalat ja sokeri kattilaan ja anna hautua keskilämmöllä kunnes raparperi on pehmentynyt. 3 munanvalkuaista + 1 dl sokeria.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon sokeri ja jatka vatkaamista vielä pari minuuttia. Ota valmis kakkupohja pois uunista, kaada päälle raparperisose, levitä marenki.

Paista uunissa toiset 10-15 minuuttia kunnes marenki on saanut kultaisen värin.

IMG_0358.JPG
 Kirpeistä raparpereista tuli nopeasti makeita tällä sokerimäärällä 😉
IMG_0359.JPG
IMG_0360.JPG
 Valkuaisvaahdon tekoa
IMG_0362.JPG
 Ennen uunia
IMG_0366.JPG
 Piirakka alkoi saamaan uunissa nopeasti väriä
IMG_0368.JPG
 Valmis piirakka, Yammy
IMG_0370.JPG
Tarjoile pelkästään tai vaikka tuoreiden mansikoiden kanssa
IMG_0354.JPG
Nams, super hyvää tuli!
Elina / Place for Dreams - -

9 kommenttia “Raparperia

  1. Mmm, kun se näyttää hyvältä! Onko tuo kuorrute kovaa ja rapsakkaa, vai pehmoista? =) <br />
    Harmi, että en asu naapurissa. 😉

    1. Oli niiiin hyvää, kuola valuu jo ajatuksesta ;D Se oli kyllä normaalia marenkia pehmoisempaa 🙂 Todellakin harmi, sillä tällekin päivälle jäi rippeitä 😀 hihh &hearts; &hearts;

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *